SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yı da Kapsıyor

A- A+ PAYLAŞ

Uluslararası Yatırımcılar Derneği - YASED önceki yıl hayata geçirdiği ve GAP Bölgesi'nde eğitim gören öğrencilere staj imkanı sunan KOZA Projesinin kapsamını genişletiyor.

KOZA Projesi bu yıl GAP bölgesinin yanında 30 ilin de içinde bulunduğu ülkemizin en az gelişmiş 4. bölgelerini kapsayacak şekilde genişletildi. Söz konusu illerde eğitim gören üniversite 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencileri KOZA Projesi kapsamında uluslararası firmaların iş yapış sistemlerini merkezlerinde öğrenmelerini ve 1 aylık staj dönemi süresince edindikleri deneyimleri, ileride gerek bölgeleri gerekse kendi kişisel gelişimleri için kullanabilmelerini sağlamayı hedefliyor. Aynı zamanda uluslararası şirketlerin bu bölgelerindeki öğrencileri yakından tanımaları için de önemli bir fırsat sunan proje için son başvuru tarihi 15 Şubat 2010.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği - YASED'in, gençlere yeni olanaklar sağlayan sosyal sorumluluk Koza projesi bu yıl Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Malatya, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Muş, Erzurum, Bayburt, Bingöl, Batman, Mardin, Diyarbakır, Tunceli, Erzincan, Elazığ, Şanlıurfa, illerini kapsayacak şekilde genişletildi. 30 ili kapsayan yeni projeye başvurmak isteyen öğrencilerin TC vatandaşı olup adı geçen illerdeki
üniversitelerin birinde 3. veya 4. sınıf öğrencisi olmaları gerekiyor. Yine aynı illerde doğmuş olması, orta düzeyde İngilizce bilgisine sahip olması gereken öğrenciler 15 Şubat 2010 tarihine kadar staj programına başvurabiliyorlar. Sözkonusu koşulları yerine getirip başvuruları kabul edilen sınırlı sayıdaki öğrencilere 2010 Temmuz ayında 30 veya 45 gün YASED üyesi şirketlerde staj imkanı sağlanacak.

"YASED KOZA PROJESİ"
Çeşitli nedenlerle olanakları daha kısıtlı olan gençlere yeni kapılar açabilmeyi hedefleyen proje, Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olan istihdam ve eğitim konusunda katma değer yaratabilmeyi amaçlıyor. Hem öğrencilere deneyim kazandırması hem de işverenlerin gereksinim duyduğu kalifiye işgücünün yetiştirilmesine katkı sağlayan proje, YASED'in gençlere dönük sosyal sorumluluk projeleri yeni bir boyut kazandırıyor.
Proje Türkiye'nin gelişen bölgelerinde eğitim gören, gerekli beceri ve niteliklere sahip öğrencilere vizyon kazandırmayı; öğrencilerin uluslararası firmaların iş yapış sistemlerini, merkezlerinde veya Türkiye'nin farklı bölgelerindeki operasyonlarında öğrenmelerini ve staj dönemi süresince edindikleri deneyimleri, ileride gerek bölgeleri gerekse kendi kişisel gelişimleri için kullanabilmelerini sağlamayı hedefliyor.

KOZA Projesi kapsamında staj yapacak öğrenciler YASED üyesi şirketlerin İK sorumlularından oluşan profesyonel bir ekip tarafından yapılan mülakatlarla seçilecek. Ağırlıklı olarak 3. ve 4. sınıflardan seçilen öğrencilerin yol, konaklama, eğitim ve oryantasyon giderleri YASED ve YASED üyesi şirketler tarafından karşılanacak.

Öğrencilerin maaş ve sigortalarının da karşılanacağı staj döneminde toplam 4 gün süreyle oryantasyon programları düzenlenecek. Bu programlarda öğrenciler, liderlik, kişisel gelişim gibi konularda eğitim alarak, kendi bölgelerinden iş dünyasının önemli isimleri olan işadamlarının başarı öykülerini dinleyebilecekler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız