SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yı da Temsil Edecek

A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demirkol, bölgedeki illerin sorunlarını dile getirmek üzere 10 ili temsilen 19 Kasım'da Ankara TOBB ETÜ'de gerçekleştirilecek olan 5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na katılacak.

Her bölgeden bir temsilcinin ticaret ve sanayinin önündeki engelleri ve çözüm önerilerinin anlatılacağı şurada bakanlar, üst düzey bürokratlar, oda ve borsaların yönetim kurulu başkanlarının hazır bulunacağı belirtildi.

Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Malatya, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinden oluşan bölgenin temsilcisi olarak ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demirkol'un şuraya katılarak, bölgelerin sorunları ile ilgili söz alacağı bildirildi.

ŞUTSO Başkanı Demirkol, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, şurada huzur, teşvik, tarım, ulaşım ve turizm sorunlarını dile getireceğini söyleyerek, "Huzur ve güven ortamının olmadığı yerde yatırım ve ticaret olmaz, terörün önüne geçilerek huzur ve güven ortamı sağlanarak ekonomi alanında atağa geçilmelidir. Bölgenin görüşü alınarak, yatırımların artması için bölgesel ve sektörel bazda teşviklerin verilmesi sağlanmalı ve teşvik sistemi yeniden düzenlenmelidir. Geliştirilecek yeni politikalarla tarımsal üretimin serbest rekabet koşullarında, pazar sinyallerine uygun ve ülke ihtiyaçları da dikkate alınarak planlanması gerekmektedir. Hayvancılık işletmelerinin desteklenmesi gerekmektedir. Bölge illeriyle demiryolu bağlantısının kurulması, sanayileşme konusunda daha ciddi yatırımların yapılmasına olanak sağlayacak ticari hayata canlılık kazandıracaktır. Yöremiz hem inanç hem kültür turizmi bakımından çok önemli fırsatları barındırmaktadır. Ancak bu imkanlar yeterince değerlendirememektedir. Tanıtım konusunda turizm programlarına ihtiyaç vardır" dedi.

Şuranın açılış konuşmalarının Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Prof. Dr. Nazım Ekren ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından gerçekleştirileceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız