SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Dünyaya Rezil Ettiler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:30:38
A- A+ PAYLAŞ
Ermeni Mezarlığı içerisinde yapılan son dua yeri, gasilhane ve bekçi evinin Malatya Belediyesi Ekipleri tarafından yıktırılmasına CHP'liler de tepki gösterdi. Ermeni Mezarlığı'nda açıklama yapan İl Başkanı Enver Kiraz, "Ermeniler Malatya'nın öz çocuklarıdır. Belediye, binaları Malatyalıların üzerine yıkmıştır" dedi.
 
Kiraz, CHP'li il genel ve belediye meclisi üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, Malatya Belediyesi'nin yaptığı yıkımla "Malatya'yı tüm dünyaya rezil ettiği" iddiasında bulundu ve şöyle dedi:
 
"Şu anda içinde bulunduğumuz Ermeni Mezarlığı içinde yapımına başlanılan son dua yeri, bekçi kulübesi ve gasilhanenin Malatya Belediyesi tarafından yıkılması hepimizi derinden yaralamıştır.
 
Dünya kamuoyu, Malatya’yı bir kez daha şaşkınlıkla izlemektedir. Şehrimiz tüm dünyada hiç kimsenin aklından çıkmayan Zirve Yayınevi Katliamı ile anılmaya devam edilirken,Malatya Belediyesi’nin bu uygulamasını anlamak mümkün değildir. Belediye, binaları Malatyalıların üzerine yıkmıştır.
 
Belediye Başkanı,sadece Ermeni Mezarlığındaki bekçi kulübesi için yıkım kararı alındığını fakat belediye görevlileri arasındaki bir iletişimsizlikten kaynaklanan sorunlar nedeniyle , tüm inşaatların yıkıldığını belirtmektedir.Bu açıklama bile belediyenin nasıl yönetildiğinin en açık göstergesidir. Böyle hassas bir konuda belediye yetkililerinin “haberimiz yok” demesi yerel yöneticilik açısından kabul edilir bir şey değildir.
 
Yasalarımıza göre kaçak bir yapı bile defalarca uyarı ve tebligat yapıldıktan sonra yıkılmaktadır. Verilen yıkım kararı yasalara aykırı olarak, durdurma kararı alınmadan, mahalle muhtarına tebligat yapılmadan ve yıkım kararını  inşaata asmadan, aniden yıkılmıştır.
 
Belediyelerin asli görevlerinden biri olan mezarlıkların bakım ,onarım ve düzenlemesi işlemi  Ermeni Mezarlığı için yapılmamıştır. Ermeni vatandaşlarımızdan vergi toplayan ve  Gasilhaneyi, son dua yerini, bekçi kulübesini  kendisi yapması gereken ,Malatya Belediyesi bu düzenlemeler için para harcamamıştır.
 
Mezarlık içerisindeki binaları Malatya Belediyesi değil, Hayırsever Ermeniler Derneği (HAYDER) yaptırmış. İnşaatlar için dernek,  120 bin liranın üzerinde para harcamıştır. Yani belediye hem yapması gereken işi yapmayarak ,  hem de Ermeniler tarafından yapılan binaları yıkarak iki kez kusur işlemiştir. Malatya Belediyesi, Malatya’yı tüm dünyaya rezil etmiştir. Sorumlular sadece kepçe operatörü değil belediyeyi yönetenlerdir. Sorumlular, sorumluluğu üstlenerek davranmalıdır.
 
Ülkemizde yaşayan Müslüman kimliğin  dışındaki herkesi farklı ve öteki gören anlayış ötekilerin mezarlarına bile tahammül edememektedir. Ermeni vatandaşlarımızın ölüleri kimleri nasıl korkuttuğunu merak ediyoruz. Müslüman vatandaşlarımız nasıl ki ölülerine saygı gösterilmesini bekliyor ise ,Ermeni vatandaşlarımız da ölülerine saygı gösterilmesini beklemektedir. Bu beklentiden kimsenin rahatsız olmaması gerekmektedir.
 
Malatya’da hala az sayıda olsa Ermeni vatandaşımız yaşamaktadır. Bir tek Ermeni vatandaşımız yaşasaydı bile onun hakkını,hukukunu savunmak bizim görevimiz.Çünkü Malatya’da yaşayan Ermeniler Malatya’nın öz çocuklarıdır.Onlar Malatyalıdır.Hepimizin komşusu ,akrabası, kardeşidir.
 
 Bir an önce Malatya Belediyesi bahse konu olan binaları bizzat kendisi yaparak , Ermeni vatandaşlarımızın mağduriyetini giderilmesi gerekmektedir."
 
MAZLUM-DER DE TEPKİLİ..
Öte yandan MAZLUM DER Malatya şube başkanı Kadir Yılmaz, "Ermeni mezarlığında yıkılan binaların yeniden yapılmasını bekliyoruz" dedi.
 
Dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, Ermeni Mezarlığı'ndaki ruhsatsız inşaatı Malatya Belediyesi'nin yıkmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Yılmaz, "Ermeni mezarlığında yıkılan binaların yeniden yapılmasını bekliyoruz. İlimizdeki Ermeni mezarlığın da Malatya Belediyesi yetkililerince mevzuata uygun yapılmadığı gerekçe gösterilerek gasilhane, son dua yeri ve bekçi evinin belediye ekiplerince yıkılmış olmasını açıkça bir insan hakları ihlali olarak görüyoruz. Nitekim gerek Türkiye nin altına imza koyduğu uluslar arası sözleşmeler gerekse iç hukuk gereği herkesin düşünce vicdan ve din özgürlüğü hakkının olduğu ve bu özgürlüğün kişi veya kişilerın inançlarını yaşama başkalarına öğretme uygulama ibadet etme ve ibadet mekanlarını oluşturma hak ve özgürlüğünü kapsadığı bilinmektedir. Her açından yanlışlığı ortada olan bu olayla ilgili olarak belediye yetkilileri söz konusu yıkımın yanlışlıkla yapıldığını ve bu yanlışlığın en kısa zaman da telafi edilecegi beyan etmelidir. MAZLUM DER Malatya şubesi olarak bizlerde yıktırılmış olan mekanların belediye tarafından yeniden inşa edilerek bu tür insan hakları ihallerinin bin daha yaşanmamasını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız