SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'yı Ege'ye Tanıtacağız'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:07:03
'Malatya'yı Ege'ye Tanıtacağız'
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın, 83. İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) onur konuğu il olarak katılacağı bildirildi. 

Valilik Salonu’nda, Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Vasip Şahin, 29 Ağustos - 7 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan 83. İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) onur konuğu il olarak katılacaklarını belirterek, “Valiliğimiz ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinasyonunda ilki 2010 yılında yapılan ve dört yıldır Ankara ve İstanbul’da başarıyla devam ettirilen Malatya Tanıtım Günleri sonuncusu 28 Kasım - 1 Aralık 2013 tarihleri arasında Ankara’da Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiği organizasyonda 5 bin metrekarelik kapalı alanda 65’e yakım kamu kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve özel firmalar katılımcı olarak yer aldı. Bu yıl ise 83’üncüsü gerçekleşecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı’mn onur konuğu illerinden olan Malatya, ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihi değerleri ile düzenlenecek olan tanıtım günleri organizasyona katılacaktır” ifadelerini kullandı.

“İzmir Kültürpark Fuar alanında düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 2014 yılında “Lojistik” ana teması ile ziyaretçileri ile buluşacaktır. Konuk ülke olarak Mauritis’in konuk il olarak da Malatya ve Diyarbakır’ın katıldığı İEF 29 Ağustos 2014 tarihinde başlayacaktır. Malatya, bu organizasyonla her türlü yönleriyle ve tüm güzellikleri ile tanıtılmış olacaktır” diyen Şahin, “2013 yılı değerlendirmelerine bakıldığında konuk ülke olarak Sri-Lanka, konuk il olarak ise Sinop katılmış olup yerli ve yabancı 1.125 firma tarafından stant açılmış ve fuarı 1 milyon 635 bin 152 kişi ziyaret etmiştir. Türkiye’nin sayılı karma fuarlarından olan İzmir Enternasyonal Fuarı tanıtım anlamında katılan ülkelere, illere ve firmalara çok ciddi tanıtım ve reklam değeri katmaktadır.

İZFAŞ tarafından fuar kapsamında ilimize tahsis edilen yer 3. hollde bulunan 795 metrekare stant kurulum kapasitesine sahip alandır. Bu alanda ilimizin önde gelen sanayi firmaları, turizm potansiyeli olan ilçelerimiz, otellerimiz, TSO, Ticaret Borsası, Fırat Kalkınma Ajansı, İzmir Malatyalı iş adamları derneğine üye ve Malatya’yı İzmir de başarı ile temsil eden ihracatçı firmalarımızın stant açarak fuar süresince Malatya’yı en iyi şekilde temsil etmelerini beklemekteyiz” şeklinde konuştu.

Vali Şahin, “İEF kurulan stantlar ile yapılan etkinlikleri ile sergilenen ürünleri ile iller açısından bir prestij fuarı olarak görülmektedir. Dolayısıyla katılım sağlayacak kuramlarımız firmalarımız ve STK’lanmızın özellikle stantların dizaynı, tanıtım materyallerinin çeşitliliği gerek kurum/firma tanıtımı gerekse de Malatya’nın tanıtımı için azami gayretin gösterilmesini gerekmektedir. 83.İEF stant satışları ve tahsis işlemleri Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından yapılacaktır. 29 Ağustos - 7 Eylül 2014 tarihlerinde on gün boyunca tahsis edilecek stantlara, metrekare birim fiyatı, stant yeri gibi , organizasyona dair geniş bilgi en kısa sürede www.malatyagunleri.net web sitesinde duyurulacaktır” dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, 1,5-2 milyon insanın ziyaret ettiği önemli bir fuara Malatya olarak katılmamız ve Malatya’nın tanıtılması açısından önemlidir. Kültürel altyapımızı, tarihi ve doğal güzelliklerimiz, konaklama imkanlarımızı tanıtmış olacağız. Konuk il olarak katılmamız ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu nedenle, temsil açısından, iyi bir stant yapmamız lazım“ dedi.

Şahin ve Çakır’ın konuşmasından sonra istişare toplantısı basına kapalı devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız