SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'yı En İyi Şekilde Tanıtma Çabasındayız..''

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı MAKYAD olan Berlin Malatyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Deniz, Malatya'yı en iyi şekilde tanıtma ve temsil için çaba gösterdiklerini belirterek, 2006 yılında bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Deniz, yaptığı açıklamada "Öğrencilerimize ek derslerimiz devam ediyor, Bayanlara Dikiş ve Nakış kursları, Bağlama Kursu, FC Malatyaspor Berlin isminde 2 tane Futbol Takımımız Almanya’da Malatyaspor adını Yeşil sahalarda temsil etmektedir, Vatandaşlarımızın Bürokratik İşlerinde yardım ve tercüme, Almanya’da Türkiye’yi, Malatya’mızı ve Kaysımızı en iyi şekilde tanıtmaya ve temsil etmeye çalışıyoruz.

Malatya’mıza 2006 yılında 300 adet özürlü aracı ile çeşitli tıbbi cihazlar ve hastane yatakları göndermiş bulunuyoruz." dedi.

Dernek olarak, geçtiğimiz Mayıs ayında 8'incisini düzenledikleri Malatyalılar Gecesi hakkında da bilgi veren Deniz, şöyle konuştu:

"06 Mayıs 2006 tarihinde geleneksel olarak düzenlediğimiz Malatyalılar Gecesinin 8.’sini yaptık. Gecemizin Misafirleri: Malatya Vali Yardımcısı Abdullah Küçük, Doğanşehir Belediye Başkanı Hanifi Bayram, il Basın Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Berlin Milletvekili Özcan Mutlu, Berlin Milletvekili Fritz Felgentreu, Neukölln Belediye Başkanı Heinz Buschkowsky, Köln ve Hamburg Malatyalılar derneklerinin Başkanları Hidayet Yigit ve Müştak Akgül, yönetim kurulu üyeleri, Berlin'deki diğer sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile 800 civarında Malatyalı ve Malatya sevdalıları katıldı.

Geceye Sanatçılarımızdan Ceylan, Fehmi Günaydın, Sıdık Doğan ve Ercan Güney renk kattı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız