SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Gözden Çıkardılar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:40:32
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba , “Üreticiye ‘Ananı da al git’ diyen bir zihniyetin, çiftçiler gününde üreticilere söyleyecekleri her süslü cümlenin içinin boş olduğunu unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Dünya Çiftçiler Günü’nü ülkemizde kutlamanın mümkün olmadığını kaydeden Ağbaba, “Türkiye emeği ile geçimini sağlayan, topraktan ekmeğini çıkaran üretici ve çiftçiler için tam bir çile ülkesi haline gelmiştir” dedi.

Ağbaba  basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Anadolu’nun dört bir yanından toprağını, bahçesini, bağını terk ederek asgari ücretle geçinmek için büyükşehirlere göçen çiftçilerimizin içinde bulundukları durumu tarif etmeye gerek yok. Türkiye hızla dışa bağımlı bir tarım politikası ile kendi yetiştirdiği ürünlerin neredeyse tamamını yurt dışından ithal eder hale gelmiştir.

Tütün,pancar gibi ürünlere getirilen üretim kotaları ile  yabancı ülke üreticilerinin  önünü açanlardan, özelleştirdikleri fabrikaları peşkeş çekenlerden üreticilerin yanında olmalarını bekleyemeyiz.

Kayısı üreticilerinin yıllardır içinde bulunduğu sorunları çözmekten uzak, günü kurtarmaya yönelik politikalarla avutmaya çalışanların Malatya’yı gözden çıkardıklarını unutamayız.

Üreticilerin sularını HES’lere, meralarını  şirketlere, topraklarını taş ve maden ocaklarına kiralayanların,  ‘çiftçilere destek veriyoruz’ demelerine kanamayız.

Milletin efendisi olan köylü ve üreticiyi, devletin kölesi haline getiren AKP İktidarından Türkiye’nin tarım ve hayvancılığını geliştirmesini bekleyemeyiz.

Üreticiye “Ananı da al git” diyen bir zihniyetin, çiftçiler gününde üreticilere söyleyecekleri her süslü cümlenin içinin boş olduğunu da unutmayacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla ; çiftçinin hak ettiği bedeli alacağı, faiz ve tefecilerin elinden kurtulacağı, icra kapılarından dolaşmayacağı, tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir Türkiye’nin temellerinin atılacağını belirtiyor, tüm çiftçilerimizin gününü kutluyorum."

CHP İL BAŞKANININ AÇIKLAMASI..

CHP İl Başkanı Enver Kiraz da, yaptığı açıklamada, çiftçinin durumunun içler acısı olduğunu, kayısı üreticisinin isyanının devam ettiğini öne sürdü ve şöyle dedi:

"Çiftçilerin içinde bulunduğu içler acısı durumu gözler önüne aldığımızda çiftçiler günü daha bir anlam kazanmaktadır.

Çiftçimiz, üretmek- kazanmak yerine, perişanlık, yoksulluk hatta açlıkla mücadele etmeye başlamıştır.

Çiftçimiz borç batağına saplanmış, haciz-icra kıskacına alınmıştır. Tarımda kullandığı mazot, gübre, ilaçlama, elektrik gibi girdilerin masraflarını karşılayamayan çiftçi borçlanmış, kredilerini ve borçlarını da geri ödeyememektedir.

Ülkemizde, ilimizde  AKP Hükümetinin  tarımda uyguladığı yanlış politikaların bedelini ağır ödüyor. Sadece tarımla uğraşanlar değil, hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin de artık  hayvancılık yapmaları imkansız hale gelmiştir. Bütün çiftçilerimiz, köylülerimiz, üreticilerimiz AKP’nin politikalarından yaka silkmektedir. 

Tarım ülkesi olan bu topraklar neredeyse her ürünü ithal eder hale getirilerek, dışa bağımlı, üretmeyen bir ülke yaratılmıştır. Ancak unutulmamalıdır ki bu bereketli toprakların bereketini yok edenler, bu bereketli topraklara can katan çiftçiyi iflasa, yokluğa mahkum edenler elbette bir gün çiftçiye de köylüye de bunun hesabını verecektir.

Bu anlamda ilimiz Dünya kayısı başkentidir. Kayısı üreticisinin isyanı ise devam etmektedir. Dondan ve doludan çok şiddetli bir şekilde etkilenen kayısı için hiçbir çözüm önerisi ortaya konulmamıştır. Üstelik bu konuda ağzını bıçak açmayan AKP yetkilileri kayısı üreticisinin isyanına göz yummaya devam etmektedir.

Diğer taraftan kayısı üreticilerini tedirgin eden kayısıda erik koşnili(Kabuklu bit) hastalığı hızla yayılmaktadır. Bu konuda da bir an önce çiftçinin bilinçlendirilmesi, hastalıklı tüm ağaçların devlet tarafından ilaçlanması ve bütün önlemlerin alınması gerekmektedir. 

Bir kez daha sesleniyoruz; Malatya bu yıl boş sözlerle avutulacak durumda değildir. Bir an önce kayısısına don-dolu vurmuş üreticilerin zararları tespit edilmeli ve karşılanmalıdır. Malatya afet kapsamına alınmalı, çiftçinin borçları tümüyle silinmelidir.Bunun dışında Malatyalı üretici için de, Malatya ekonomisi için de başka bir çıkış yolu yoktur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız