SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Hakettiği Yere Getireceğiz"

0
Güncellendi - 2016-09-14 02:59:12
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Teşkilatı Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, TBMM Dış İşleri Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Taha Özhan, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile partililer katıldı.

“TERÖRLE MÜCADELEMİZ YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

Bayramlaşma programında konuşan AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, sıkıntılı günlerin ardından Cenabı Allah’ın bayramı yaşamayı nasip ettiğini belirtti.

Kahtalı, 15 Temmuz darbe girişiminin başladığı ilk andan itibaren Malatya’nın onurlu, erdemli ve dik bir duruş sergilediğini kaydetti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Çakır, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, Türkiye’nin yıllardır terörle mücadele ettiğini ve bu mücadelenin yoğun bir şekilde sürdüğünü belirtti.

“ENGELLERİ, ENGELLEMELERİ ATLAYARAK BUGÜNLERE KAZANARAK GELDİK”

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar da bütün engelleri aşarak bugünlere geldiklerini kaydederek, “Bizi bugünlere eriştiren Allah’a şükürler olsun. Birçok badireler atlattık. 15 Temmuz’da bunlardan biriydi. Türkiye’yi çıktığı bu yolda engellemek için art arda sürekli başka aktörler, başka örgütler, başka aparatlar devreye kondu. En son 15 Temmuz’daki FETÖ’cü örgüttü. O da alet ve enstrümanlardan bir tanesiydi.  Bunların sonu gelmeyecek ama biz sürekli bu engellemelerden, bu engelli yarıştan atlata atlaya bugünlere geldik, inşallah kazanarak geldik” diye konuştu.

AKPMalatya Milletvekili Mustafa Şahin ise kesilen kurban ve yapılan ibadetlerin kabul olması temennisinde bulunarak, herkesin Kurban Bayramını tebrik etti.

TBMM Dış İşleri Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Taha Özhan da kurbanın kurbiyet, yakınlık sadece Allah’a değil, herkesin birbirine yakınlaşmasının, bir olmasının, beraber olmanın, kardeş olmanın bir vesilesi olduğunu kaydetti.

Özhan, son 1-1,5 yıldır ciddi anlamda yakınlığa vesile olacak fedakarlıklar yaşadıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Toprağa canlar düşüyor. 15 Temmuz’da bunu çok daha vahşice yaşadık. Duamı bunların her birisinin bir kurbiyet vesilesi olması, bizleri Allah’a yakınlaştırdığı kadarda, kendi aramızdaki uhuvveti artırmasına vesile olması yönündedir. Ümit ediyorum bu yakınlaşmayı sağlarız ve daha güzel, daha kardeş hane, parlak günler bizlerin olur ve memleket biraz daha huzur bulur.”

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN BİRBİRİNDEN FARKI YOK”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise “Terör örgütünün Van il başkanlığımız ve vilayetimiz arasında patlatmış olduğu bomba, hepimizin yüreğini bu mübarek günde bir kez daha inanılmaz derecede sarstı, hepimizi derinden üzdü” diye konuştu.

akpöznurBayramları kan gölüne çeviren terör örgütlerinin birbirlerinden farkının olmadığını dile getiren Çalık, düğünleri cenaze evine çeviren FETÖ’nün, Kurban Bayramını cenaze evine çeviren PKK’dan hiçbir farkının olmadığını ifade etti.

Çalık, terör örgütlerinin liderlerinin de birbirinden farkının olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Siz, Fetullah Öcalan’ı Abdullah Gülen’den ayırabilir misiniz? İsimlerinin ve soyadlarının farklılığının hiçbir önem taşımadığını biliyoruz. Bu önemsizlik içerisinde terör örgütleri sivil demeden, asker demeden, korucu demeden, çocuk demeden genç demeden herkese bomba yağdırıyor. Herkese kurşun yağdırıyor. İşte bu terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

“DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bayramları ve huzur içerisinde gönül rahatlığıyla yapmalarındaki en büyük payın Çanakkale ruhuyla 15 Temmuz'da canlarını bu vatan ve millet için veren demokrasi şehitlerinin olduğunu belirterek, şehitleri bir kez daha rahmetle andığını, yaralılara acil şifalar, gazilere uzun ömürler diledi.

Tüfenkci, Türkiye'de 15 Temmuz'da bir darbe girişimi yaşandığını ancak bundan tam 36 yıl önce bugün 12 Eylül'deki darbe girişiminin başarılı olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

akpbülent"O darbe girişiminden sonra Türkiye'nin ne kadar geriye gittiğini ne kadar gencini, değerlerini yitirdiğini daha hala o günün bu Türkiye'ye kazandırdığı anayasayla bu Türkiye'nin nasıl ayaklarını pranga vurduğunu ve prangayı çıkarmak için AK Parti olarak milletle beraber nasıl yeni bir anayasa yapma noktasında mücadele ettiğimiz en yakın siz biliyorsunuz. 15 Temmuz'daki darbe girişimi başarılı olsaydı o gün 36 yıl önce darbeyle iş başına gelenlerin yapmış olduğunu anayasayı ortadan kaldırdıkları gibi milletin iradesini de ortadan kaldıracaklardı. Ve o gün millete karşı silah kullananlar, kurşun, top kullananlar gör, duy Türkiye'yi nerelere pazarlayacaklardı, kimlere peşkeş çekeceklerdi onu da siz düşünün."

Milletin feraseti ve iradesiyle destansı bir sivil direniş gösterdiğini anlatan Tüfenkci, sivil direnişin en önemli aktörlerinden birisinin de teşkilat mensuplarının, sivil toplum kuruluşlarının olduğunu ifade etti.

Tüfenkci, darbe girişiminin ardından herkesin meydana çıktığını ancak en önde AKP teşkilatlarının bulunduğunu dile getirerek, "O gün başta Büyükşehir Belediyelerimiz olmak üzere bütün belediyelerimiz destansı bir duruş sergiledi ve bu mücadelenin başarılı olması noktasında her türlü gayreti gösterdiler adeta bir orduyu yönettiler. Esnaf, tacirlerimiz o gece sabahlara kadar demokrasiye sahip çıktı, gündüz de bu esnaf, tüccar, sanayicimiz ekonomiye sahip çıktı. Dükkânı açtı, ticaretine devam etti, 'Gece demokrasi nöbetimizi tutarız gündüz de ekonomimizi tutarız' dedi. Bunun için sanayici, iş adamları ve esnafımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

“TEK PATRON MİLLET”

Artık tek patronun millet olduğunu anlatan Tüfenkci, "Millete rağmen kimse bu ülkeye bir eksen çizemez. Eğer birisinin eksen çizmesi gerekiyorsa o 15 Temmuz akşamı tankın altına yatan Metinlerdir, Mustafalardır, Mehmetlerdir yani bu millettir. Bu milletin dışında hiçbir güç Allah'ın izniyle bu teşkilatların gayretiyle asla ve asla kimse böyle bir eksek ve istikamet belirleyemez." dedi.

Tüfenkci, Van'daki terör saldırısına ilişkin ise şunları kaydetti:

"Terör örgütleri bu teşkilatların, AK Parti'nin, milletin gücünü bildiği için bugün Van'da teşkilatlarımıza yönelik bir saldırı yaptı. Sadece Van'da değil başka yerlerde de yaptı. Ama şunu emin olun AK Parti teşkilatları milletle gönül bağını koparmadığı, milletle beraber olduğu sürece, kibirlenmeden, tevazu içerisinde bu milletin içerisinde bulunduğu sürece, kulaklarını bu millete kapatmadığı sürece nereden terör saldırısı gelirse gelsin bu teşkilatlar dimdik ayakta duracaktır ve durmaya da devam edecektir."

“MALATYA TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ KENTLERİNDEN BİRİSİ”

Tüfenkci, Malatya'nın Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu belirterek, kentin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fark yapan illerin arasına gireceğini kaydederek, “Hayvansal teşviklerin yanında meyvecilik noktasında havza bazlı desteklerimizle Malatya hem sanayide göz dolduran tarımda da ileri giden bir il olarak anılacaktır bundan sonra inşallah. Sağlıkta yaptığımızı yatırımlarla, spor alanlarının bitmesiyle beraber Malatya hem sağlık merkezi aynı zamanda spor merkezi olarak yoluna devam edecektir. Bizler birliğimizi, beraberliğimizi bozmadığımız sürece, halkın içerisinde olduğumuz sürece inşallah rabbim sizlere de bizlere de yardım edecek. Teröre inat, terörün verdiği korku paniğe inat biz bu ülkeye daha fazla sarılarak, daha fazla üreterek, daha fazla çalışarak hem Malatya'yı hem Türkiye'yi hak etmiş olduğu yere getirmiş olacağız” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

akp2bayr1

akp3akp4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ekrem (7 yıl önce)
    15.yıldır.hep ayni resim. Halkına bayramlaşıyoruz. Diye halkı kandırıyorsunz. Halkına bayramlaşan halkın ayağına gider. Siz halkı ayağınıza çağırıyorsunz. Oraya. Gelenler hep partiüyeleri. Benim. Gariban köylüm. O. Loş. Işıkların altınagelemez. Cünkü geldiği fark edilmez
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    Büyük projeler olduğu gibi duruyor. Hiç bir pürüz kalmamış projeler bile beklemeye alındi.Belediyede projeleri yürütecek üst düzey yöneticilere güvenilemiyor. Şirketlere güvenilemiyor. Artık 2023 hedeflerine odaklanmaliyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Büyük Şehirler Küçük İşler (7 yıl önce)
    Haklısın kardeş. Sonuna kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • hamit (7 yıl önce)
    söylediklerinize kargalar inanmıyor be
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    AKP oy vermıs bırı olarak söylüyorum Malatya bunu haketmıyor hem yerel olarak hemde vekıller olarak sınıfta kalmıstır. AKP 15 yıldır ıktıdar dersek; 1- beylerderesıne vıyaduk yaptınız sadece karayolu gecıyor tren yolu yok. Hızlı tren ve raylı sıstem ıcın yenı köprü lazım! 2- Çevreyolu alt geçıtlerı dar yaptınız raylı sıstem yapılamıyor! 3- kuzey çevre yolu 15 yıl geçtı başlanmadı 4- vagon onarım fabrıkası çürüdü gıttı yatırım hala yok 5- 30 tane buyuksehır var sayın Cumhurbaşkanı'mız 30 yere şehir hastanesı yaptırıyor Malatya yok Elazığ var.6- sıvıl bır havalımanımız yok erhac kapatılsa halk yolculuk yapamıyor Elazığ dan uçuyor ( erhac ussu de albay atanarak küçültüldü daha oncekı komutan tuğgeneral dı) 7- sıvas erzıncan hızlı tren yapılıyor bızım kı hala hayal.8- Malatya tcdd neyapar araştıran yok soran yok! Malatya- Elazığ Malatya Adıyaman yolcu raybus neden yapılmıyor ısletilmiyor.. Yaz yaz bıtmez.. Bırde trambüs var evlere senlik zaten gülüyorum sadece!
    0
    0
    Yanıtla