SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı İleriye Taşıyacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:51:02
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye’nin yeni pazar ve yeni ürünlerle ihracat hedefini yakalayacağını bildirdi. 

Türkiye’nin büyüme oranı ve ihracatıyla ilgili görüşlerini aldığımız (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç,” Avrupa Birliği ülkelerini fazla ihracatımız olmasına rağmen yüzde 12’lik bir azalma ile yüzde 38’lere düştü. Ama İş dünyası yeni pazarlar bulur. Afrika ülkelerine yüzde 29’luk ihracat artışı gerçekleştirildi. Amerika Birleşik Devletleri’ne yüzde 26’lık, orta doğu ülkelerine yüzde 13’lük bir artış gerçekleştirildi. Yeni Pazar ve yeni ürün çeşitlenmesiyle bu hedefi yakalayacağız” ifadelerini kullandı.

“Emek yoğundan ziyade, daha çok akıl terini ortaya çıkaran ürünler ihracat pazarlarında yerini bulacaktır” diyen Erkoç, “Hükümetin Arge’ye destekleri çok. Burada üniversite ve bilim adamlarına inivatif ürünlerin ortaya çıkmasında gayret sarf etmeleri gerekiyor. Devlet üniversiteleri destekleyecek, üniversiteler de ve iş dünyası da destekleri harmanlayıp yeni inivatif ürünleri çıkaracak” dedi.

Yeni pazarlar ve yeni ürün çeşitleriyle ihracatın daha da artacağını ümit ettiğini vurgulayan Hasan Erkoç, “Genç bir nüfusa sahibiz. 2010’da 9,2, 2011’de 8,5 büyüme gerçekleştirdik. Çin’den sonra en fazla büyüyen ülke konumuna geldik. Önümüzdeki yıllarda ekonomik büyüme ve kalkınmayı tabana yayarak, beraber düşünmemiz gerekir. Dünyadaki bu olumsuzluklara rağmen, Türkiye’deki ekonomik gelişmeler iyi noktada. Emek yoğundan ziyade daha çok akıl terini öne çıkarıp, ürünler daha değer görecek. Ar Ge’ye destek vermeye başlayan hükümetimize, üniversite ve bilim adamlarına da görev düşüyor. İş dünyası da, devlet ve üniversite desteklerini harmanlayıp, kendini daha fazla yenileyerek ve akıl terini öne çıkararak daha fazla ihracat yapacağını ümit ediyoruz” dedi.

Erkoç, Malatya'nın da küçülmeden nasibini aldığını kaydederek, "Yatırım ortamının müsait olması, önümüzdeki günlerde Malatya’ya ileriye taşıyacak olan 3. organize sanayi bölgesini en kısa zamanda yatırımcının hizmetine sunacağız. Malatya’ya yatırım için ciddi sektörlerin olması bizi umutlanıyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız