SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yı mı Anlatıyor?!..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Anıtı nedeniyle, Kültür ve Tabiat Varlıkları kapsamında tescilli olan İnönü Kapalı Çarşısı üzerindeki meydan son 2 yıldır, akla gelebilecek her türlü faaliyete, "izinli- izinsiz" açılmış durumda. Bu meydanın son günlerdeki görüntüsü, geçtiğimiz aylarda çok sıkıntılı olaylar yaşayan Malatya'nın bu durumunu simgeleyen bir durumda..

"Kara gün dostu" olarak lanse edilen, özellikle okullardaki resim ödevlerinde bu yönü anlatılmak istendiğinde, öğrencilerin hemen yanmış-yıkılmış evlerin yanına "hilalli" bir çadır çiziktirerek misyonunu anlatmaya çalıştıkları Kızılay, Malatya Hükümet Meydanı'na kurduğu 3 adet çadırıyla, adeta "sıkıntılı" Malatya'nın simge görüntüsüne "ironik" bir katkı sağladı..

Malatya'daki biri büyük (İnönü Kapalı Çarşısı üstü), diğeri küçük (Belediye binası önü) iki meydan, son iki yıldır, buranın bir kent merkezi olduğunu unutan yetkili makamların denetlememesi, gözyumması, hatta teşvik etmesi nedeniyle, adeta kasaba panayırlarına dönmüş durumda.

İlk olarak belediye binası yanına, belediye başkanının makam otosuna garaj olarak yapılan "gecekondu"yla sinyalini veren bu duyarsızlığın ardından, İnönü Kapalı Çarşısı'nın üzeri, düzenli, disiplinli, kontrol edilir bir kentin meydanı görünümünden hızla uzaklaşmaya başlandı. Kim ne malı varsa bu meydanda sergilemeye başladı. Önce bir firmanın otobüsleri meydanın üzerine çıktı, ses çıkmayınca bir başka firma birkaç gün sonra otobüslerini, yayaları tamamen engelleme pahasına belediyenin önüne çekip sergilemeye başladı. Epeyce bir zaman sonra bir başka otobüs firması, sonra bazı otomobil firmaları meydanı sergi alanı yaptılar. Sonra yıl sonu sergileri, toplu döner ve mangal organizasyonları bile yapıldı. "Disiplinli" ve "yönetilen" bir kent olduğu izlenimini yokeden, "disiplinsiz" ve "idare edilen" bir kent olduğu mesajını veren görüntüler giderek arttı.

O arada, kenti bu anlamda disipline etmekle görevli Malatya Belediyesi, kendi "Kültür Varlığı" olarak tescilli tarihi binasının önüne, "naylon" bir "Akbil" danışma kulübesini oturttu. Belediye, "gecekondu" garajdan sonra, binanın önüne bir de "devasa naylon kulübeyi" oturtunca, sağı- solu boş kalmadı. En son, bu kulübenin yanında, İnönü Üniversitesi'nin, görüntüsü hiç de hoş olmayan "Öğrenci Danışma Çadırı" faaliyet gösteriyor.

Valinin ve belediye başkanının, hemen makam odalarının pencerelerinden baktıklarında gördükleri iki meydandan, büyük olanın en son görüntüsü, aslında yine ulvi bir faaliyeti üstlenen Kızılay'ın 3 adet çadırıyla gelen geçen Malatyalı'nın kafasına kazınıyor. Kan Bağış Kampanyası yapan Kızılay, denetleme olmadığı, buranın bir kent ve merkezi olduğunu farketmeyen "idarecilerinin" duyarsızlığı nedeniyle, düzensizlik ve disiplinsizlik açısından "yol olan" büyük meydanın son kullanıcısı.. Son aylarda çok ciddi sıkıntılar yaşayan, su nedeniyle salgın hastalığın yaşandığı, son dönemlerde yine alt yapı kazıları vs. nedeniyle "bombalanmış" bir kent görüntüsü alan Malatya'nın meydanındaki 3 Kızılay çadırı, "Kan Bağışı" için kurulma amacından çok aslında, "Son Dönem Malatya"sını anlatıyor gibi!..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız