SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'yı 'Örnek' Alıyoruz !'

A- A+ PAYLAŞ

Azerbaycan'ın tanınmış genel cerrahi uzmanlarından Prof. Dr. Nuru Yusifoğlu, karaciğer naklinde ve sağlık yönetiminde özellikle Malatya'yı model olarak aldıklarını söyledi.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi arasındaki karaciğer nakil işbirliği, Malatya'daki uygulamaların Azerbaycan'da model olarak kullanılmasına yol açtı.

Beraberindeki uzman heyetle birlikte Malatya İnönü Üniversitesi'ne gelerek, Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Ünitesinde karaciğer nakil eğitim alan Azerbaycan Tıp Üniversitesi Gümrük Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuru Yusifoğlu, "Biz karaciğer nakillerine başlarken, Avrupa'da tanınmış bir profesörü ülkemize davet ettik. Ancak, örnek olarak bir karaciğer naklini yapmasını istedik. Gösterdiğimiz hasta için çok tehlikeli ve zor olduğunu söyledi. Bunun üzerine biz yeni bir arayışa girerek Turgut
Özal Tıp Merkezi ile irtibata geçtik. Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve beraberindeki hocalar Azerbaycan'a geldiler. O hastayı Sezai hocaya gösterdik. Yaparım diyerek, hastaya karaciğeri nakletti. Avrupa'daki hocalar canlıdan canlıya karaciğeri nakletmekten çekiniyor. Ama Sezai hoca ve ekibi bu konuda çok başarılı. Biz şuanda Azerbaycan'da karaciğer konusunda Malatya'yı model aldık. Biz bu modeli Orta Asya'da diğer ülkelere de ulaştıracağız. Bu konudaki tek modelimiz ve örnek olacağımız ekip Malatya'dadır. Sezai hoca ve ekibi Azerbaycan'da çok başarılı 2 tane karaciğer nakli yaptılar" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki yönetim ve ekip çalışmasından da çok etkilendiğini söyleyen Prof. Dr. Nuru Yusifoğlu, "Hastalara saygıyı Malatya'da gördüm. Çok iyi bir sistem var burada. Herkes bir birine saygılı. Buradaki yönetim sistemini de derslerde öğrencilerimize anlatıyoruz. İyi bir hoca, çevresinde her zaman iyi bir ekip kurar" diye konuştu.
Prof. Dr. Nuru Yusifoğlu, Malatya'ya ile Azerbaycan arasında kurulan köprünün devam edeceğini ve kurulan bağların daha da kuvvetleneceğini ifade etti.

FOTO:PROF.DR.NURU YUSİFOĞLU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız