SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'yı Örnek Gösteriyoruz''

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Malatya ziyareti sırasında AKP'nin İl Danışma Meclisi toplantısına da katıldı ve "Turgut Özal'ın deyimiyle dört dörtlük bir il olan Malatya'nın doğunun parlayan yıldızı haline geldiğini" söyledi. Bakan, Belediyeyi ziyareti sırasındaki konuşmasında da, Malatya'daki "birlik ve beraberliği" örnek gösterdiklerini ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANININ YERİ..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, beraberinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ile Belediye Konferans Salonu'ndaki AKP Malatya İl Danışma Toplantısı'na katıldı.

Malatya Milletvekilleri Ali Osman Başkurt, Münir Erkal, bir Elazığ milletvekili, MKYK Üyesi Öznur Çalık, il başkanı, ilçe başkanları, partili belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantının başlangıcında, bakandan uzakta bir koltuğa oturmak durumunda kalan belediye başkanı, kısa bir süre sonra, sıra başına oturan bakanın yanına çekilen "yüksekçe" bir koltuğa geçti ve toplantı başlangıcını burada bakanla birlikte takip etti.

BAKANIN KONUŞMASI..
Toplantıda konuşan bakan Coşkun, şöyle dedi:

"Sıkıntılı günler geride kaldı. Hatırlayacaksınız yüksek enflasyon, yüksek faiz ortamında, her gün artan ve geleceğimizin güvence altında olmadığı on sıkıntılı günlerde hayat pahalılığı, işsizlik, gelir dağılımındaki adaletsizlik hat safhada, nüfusunun yüzde 25'i açlık sınırında yüzde 70'i yoksulluk sınırında. Türkiye felaketlerin eşiğindi. Yatırımların ve üretimin durduğu bir dönem.

Ne yaptıkta bu günlere geldik. Her şeyden önce kaybolan güveni, siyasi istikrarı sağlayarak o güven ortamında sosyal barışı tesis ederek, yeniden hak ettiğimiz itibarı sağladık.

Devleti o hantal yapıdan, israf batağından kurtardık. Yolsuzlukları önledik, hortumcuların, hortumlarını kestik ve yolsuzluğun meydana getirdiği yoksulluğu önlüyoruz.

Dolayısıyla bugün geldiğimiz noktada hayat pahalılık kontrol altına alınmış ve enflasyon tekli rakamlara indirilmiştir. O üçlü şeytan tüyünü kopartılarak şimdi ekonomi, üretim, yatırım ve ihracat seferberliğiyle büyüyor, büyüyor ,büyüyor.

Ve geçen yıl sonu itibariyle Dünyanın 20 büyük ekonomisinin arasında Türkiye 17 sıraya oturdu.

Kapanan fabrikalar yeniden açıldı ve işsizlik hızla düşmeye başladı. Gelir dağılımındaki adaletsizlik için 49 ile teşvik uygulaması getirildi.

İşte, şirin Malatyamız, yeşil Malatyamız, rahmetli Turgut Beyinin çok hoşuna giden sözle dört dörtlük ilimiz bu teşviklerden yararlandı ve düne kadar yetiştirdiği büyük devlet adamları ve kayısısı ile anılan Malatya şimdi doğunun parlayan yıldızı, yatırım yapılan merkez haline geldi.

Türkiye ekonomisi rantiyecilerin elindeydi, şimdi rantiyeden şantiyeye döndü. Dolayısıyla Türkiye kalkınıyor.

İhracatımız 85 milyar dolar ihracatımız oldu, bu yılki hedefimiz 100 milyar dolar. Bu ihracat ürünlerimizin yüzde 92'si sanayi ürünü.

Hedefimiz 2013 yılında Türkiye'yi Dünyada en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak ve kişi başına milli geliri 10 bin dolar, milli hasılayı da 800 milyar doların üzerine çıkarmak. Bizim hedefimiz bu. Bu hedefi diğerleri hayal bile edemiyor. Çünkü basiretsizler, gerçekleri göremiyorlar. Kendileriyle kavgalı bunlar. Kimseyi bulamazsa aynanın karşısına geçer kendileriyle kavga ederler. Hani var ya kulakları var duymuyorlar, gözleri var görmüyorlar. Kalpleri var hissetmiyorlar. Çünkü kalpleri mühürlenmiş, Allah islah etsin onları."

DİĞER KONUŞMALAR..
Toplantıda sözalan milletvekili Erkal, "3 Kasım ile yeni bir dönem başladı. 1 yıl önce kurulan AKP büyük bir oy potansiyeli ile iktidara gelmiştir.

Bir taraftan kürültü çıkaran azınlık, bir taraftan makur çoğunluk. Biz slogan siyaseti yapmadık. Bu yıl 2 büyük seçim var. Bu seçimleri en hayırlı şekilde atlatmak boynumuzun borcudur."dedi.

Milletvekili Başkurt ise," Malatya AKP ile gelişiyor. Çağ atlıyor. Hizmete doymuyor. Kısa süre önce Sayın Başbakanımız ile yapılan görüşmeler sonrasında Malyatya'ya 20 bin kişilik bir stat, 7500 kişilik Spor Salonu, 750 veya 1000 kişilik yeni Kültür Sanat Merkezi ve ayrıca 130 trilyon liraya 1000 yataklı bir hastahane yapılması gündeme geldi. Malatya'da ecdat yadigarı eserlerimizin hemen hemen tümü onarıldı bunu bedeli 72 trilyon liradır." diye konuştu.

Belediye Başkanı Akın da şunları söyledi:

"AKP öncesinde toplam vergiler faizleri karşılamıyordu ve yüzde 5'de borç alınarak faiz ödeniyordu. İktidarımız sayesinde sağlıkta hastahaneler birleştirildi. Eğitimde bayındırlıktaki çalışmaları halkımız görüyor. Ve yapılacak seçimlerde bunu değerlendirecektir.

Belediye olarak Şeker Fabrikası 'nin yerini bize kazandıran sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz, Her en kadar yargıya intikal etmiş olsa da biz oranın 3-5 kişinin değil 700 bin kişinin hizmetine sunmak istiyoruz, Meyşvecilik Araştırma Enstitüsünün yerini de yeşil alan olma kaydıyla istiyoruz."

AKP MKYK Üyesi Çalık," AKP yola çıkarken Egemenlik kayıtsız şartsız Milletin dedi ve 3 Kasım genel seçimlerde ve ardından 28 Mart yerel seçimlerde iktidar oldu. Bugün geldiğimiz istikrar ortamında ilk kez 5 yılın sonunda seçime gidilecek." şeklinde konuştu.

İl Başkanı İhsan Koca da, "3 kasım ile iktidar olan partimiz bu yıl yapılacak olan seçimlerde de aynı başarıyı gösterecektir. Halkımız yapılan hizmetleri görmektedir. Halkımız itibarsızlara inanmayacaktır." dedi.

MALATYA ÖRNEKMİŞ!..
Bakan Coşkun, bu toplantıdan bir süre sonra ayrıldı ve belediyeyi ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"23 Mart Cuma günü Malatya’ya gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, 24 Mart Cumartesi günü Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı ziyaret etti.

Saat 12.00’de gerçekleşen ziyarete Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’un yanı sıra, Malatya Valisi H.İbrahim Daşöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Malatya Milletvekili A.Münir Erkal, AK Parti MKYK Üyesi Öznur Çalık, İl Başkanı İhsan Koca ve kalabalık bir heyet katıldı. Bakan Ali Coşkun Belediye’ye gelişinde Mehter Takımı konseri ile karşılandı.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve beraberindeki misafirleri Malatya’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Bakan Coşkun’a Malatya’ya yaptığı yardım ve hizmetlerden dolayı şükran borçlu olduklarını söyledi.

Başkan Akın, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’un özellikle Şeker Fabrikası arazisinin Malatya Belediyesi’ne kazandırılması yönündeki yardım ve gayretlerinin Malatya halkını kendisine müteşekkir bıraktığını belirterek, “Ayrıca 11 bin dönümün üzerinde bir alanın Sanayi Bölgesi olarak Malatya’ya kazandırılması hususundaki çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Özelleştirme İdaresi’nde Malatya’ya kazandırılacak diğer arazilerinde Malatya’ya devredilmesi hususundaki hizmetlerinden ve desteklerinden dolayı kendilerine şükran borçluyuz. Kendisine Malatyalılar adına teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın yetiştirdiği devlet adamları ve kayısısı ile bir marka olduğunu söyleyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ise yaptığı konuşmada, Malatya’nın ayrıca Doğu Anadolu’nun parlayan yıldız kenti olarak yatırımda cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Bakanlık olarak Malatya’ya mevcut imkanlar dahilinde mümkün olan her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini kaydeden Bakan Coşkun, eğer hizmetlerde bir gecikme oluyorsa bunun hala yıkamadıkları bürokratik engellerden kaynaklandığını belirtti.

Coşkun, çevreyi kirletmeden, yeşilliği koruyarak, toprağı havayı ve suyu kirletmeden Malatya’nın sanayileşmesi konusunda her türlü desteği vereceklerini de kaydetti.

Belediyelerin halka hizmetin götürüldüğü en önemli uç noktalar olduğunu da kaydeden Bakan Ali Coşkun, “Çok değerli Belediye Başkanımızı, aldığı emaneti daha yükseklere ulaştırma bakımından mesai arkadaşlarıyla beraber yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyorum. Onların huzur içerisinde çalışmaları, başarıları bizi biraz daha desteklemeye mecbur ediyor.

Özellikle sayın Valimizin koordinatörlüğünde Sivil Toplum Kuruluşları, Parti Teşkilatları, Belediyemiz ve diğer kurumlarla ve Milletvekilleri ile uyum içinde çalışmalarından dolayı çoğu yerde Malatya’yı örnek gösteriyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya’ya kayısı hediye etti."

TSO'nun Altın Yunus Tesisleri'nde yapılan meclis toplantısına ve yemeğine katılan bakan, TSE Laboratuvarı'nı da açtıktan sonra Elazığ'a gitti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız