SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'yı Özlüyorlar..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çocuk Yuvası’nda kötü muameleye maruz kalmalarının ardından İstanbul’a getirilen çocukların rehabilitasyon süreçleri devam ediyor.

 

"MALATYA'YI ÖZLÜYORLAR"    

Semiha Şakir Çocuk Yuvası’ndaki çocukların psikolojik rehabilitasyon sürecinde danışmanlık yapan Yeditepe Üniversitesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bengi Semerci, Malatya Çocuk Yuvası’nda yaşadıklarının dışında olaylar sonrasındaki yoğun ilginin de çocukların düzenlerini bozduğunu ve olumsuz etkilediğini söyledi.

     

Çocukların masada oturma, birbirleriyle iletişim, konuşma gibi eğitimlerini Malatya’da almadıklarını anlatan Prof. Dr. Semerci, bugün gelinen aşamada bu eksiklerinin giderildiğini bildirdi.

     

Prof. Dr. Semerci, "Kalem kağıt kullanmayı, zamanında yatıp kalkmayı, birbirleriyle iletişim kurmayı öğrendiler" dedi.

     

Çocukların bu eğitimi Malatya’da da alabileceklerini, ancak oradaki yuvanın modernize edilmesi nedeniyle bu süreci burada yaşadıklarını hatırlatan Prof. Dr. Semerci, "Bu tür travmaların yakın dönem etkileri ve uzak dönem etkileri vardır. Şu anda yakın dönem etkileri gözlemlenmiyor. Ama uzak dönem etkilerinin olup olmayacağını bugün için bilemiyoruz" diye konuştu.

     

Çocukların Malatya Çocuk Yuvası’nda yaşadıklarını özellikle sorulmadan, ısrar edilmeden anlatmadıklarını kaydeden Prof. Dr. Semerci, "Çocuklar Malatya’yı özlüyorlar. Çünkü orası onların evi. Az da olsa gelenleri, gidenleri, arayanları vardı" dedi.

     

Prof. Dr. Bengi Semerci, bazı çocukların ailelerinin Semiha Şakir Çocuk Yuvası’na ziyarete geldiğini, bazılarının da telefonla aradıklarını sözlerine ekledi.

 

EK YUVA ÇELİKTEN

Öte yandan Malatya Çocuk Yuvası'nın fiziki koşullarının iyileştirilmesine yönelik proje kapsamında, Valilik ve 2. Ordu Komutanlığı'nın işbirliğiyle yapılmakta olan çalışmalar devam ediyor.

 

Ek binanın çelik konstrüksiyon ağırlıklı olarak yapılmakta olduğu, kolonların inşaasının devam ettiği belirtildi.

 

FOTOĞRAF: Ek binanın çelik kolonlarının yapımı sürüyor.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız