SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Özlüyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:12:01
A- A+ PAYLAŞ

 Bölge illerine gezilerde bulunan Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosu John L. Espinoza, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Konsolos Espinoza’yı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen kabul etti. 

Türkiye’deki görevinin 2 ay sonra sona ereceğini ve bu yüzden bölgeyi gezdiğini belirten ABD Adana Konsolosu John L.Espinoza, Malatya’nın çok değiştiğini söyledi. Malatya’ya 2 yıl önce de geldiğini hatırlatan Espinoza, “Malatya çok güzel bir şehir, çok değişti. Çok güzel markalar ve yapılar var” dedi.

Ziyaretinden dolayı Konsolos John L. Espinoza’ya teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen ise, Malatya’nın hızlı bir şekilde geliştiğini belirterek, ABD’li firma ve iş adamlarını Malatya’ya yatırım yapmaya davet etti.

John L. Espinoza ile bir süre sohbet eden Emecen, ziyaret sırasında Espinoza’ya kuru kayısı hediye etti.

"MALATYA'YI ÖZLÜYORUM.."

Bu arada ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. 

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, tarafından karşılanan Adana ABD Konsolosu Espinoza Türkiye’deki görevinin 2 ay sonra sona ermesi nedeniyle bölge illerini ziyaret ettiğini söyledi. ABD Konsolosu Espinoza, Malatya’nın gelişen bir şehir olduğunu belirterek çok değiştiğini söyledi.

Malatya’ya yaklaşık 2,5 yıl öncede geldiğini söyleyen Espinoza, “Malatya’yı özlüyorum. Ama gelmediğimden bu yana Malatya’nın büyüdüğünü gördüm” diyerek, ABD ile Malatya arasında daha büyük bir ekonomik işbirliği görmek istediğini de söyledi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Hüseyin Erkoç da, Malatya’nın son dönemlerde sanayi alt yapısı başta olmak üzere hızla gelişen bir il olduğunu belirterek “Malatya istikrar ve huzuru yakalan bir şehir” dedi.

Özellikle yabancı yatırımların Malatya’ya çekilmesi adına çalışmalar yaptıklarının altını çizen Erkoç, son olarak 2.OSB’de ABD’li bir işadamının Malatyalı bir iş adamı ile ortak bir yatırım gerçekleştirdiğini söyledi. Son dönemlerde Orta Doğu’da yaşanan iç savaşlar dolayıyla bölgede ekonomin olumsuz etkilendiğini belirten Erkoç, “Komşu ülkelerdeki sorunların biran önce bitmesini arzu ediyoruz Çünkü Malatya bu bölgeye ciddi şekilde ihracat yapacak kapasitede bir şehir. Komşu ülkelerdeki bu istikrarsızlığın bitmesini istiyoruz. Dünya insanlığının huzura ihtiyacı var, bir yerdeki huzursuzluk diğer bölgelere de sıçrıyor” diye konuştu.

Bu arada ziyaret sırasında basın mensuplarının, 7 Haziran seçimleri ve ABD’de yayın yapan gazetelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren makalesini sorması üzerine Konsolos Espinoza, "Bu Türkiye’nin iç meselesi" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız