SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Rakip Görmüyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:12:57
A- A+ PAYLAŞ

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, bu yıl 6-8 Haziran'da 52.'sini düzenledikleri Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin amacına ulaştığını söyledi.

Başkan Yılmaz, festivalin dolu dolu geçtiğini belirterek, düzenlenen etkinliklere, çevre il ve ilçelerden yaklaşık ilçeye 40 bin kişinin geldiğini belirtti.

İlki 1962 yılında tertiplenen ve bu yıl 52.'sini gerçekleştirdikleri Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin amacına ulaştığını söyleyen Yılmaz, "Sofralık turfanda kayısının Türkiye'deki tescilli üretim üssü konumunda olan ilçemiz, 2005 yılında 2 bin 500 ton kayısı ihracatı yaparken, bu yıl geldiğimiz noktada 55 bin 240 dekar alanda 80 bin ton rekolte ve 25 bin ton ihracat bekliyoruz” dedi.

İsmi kayısı ile sembolleşen Malatya'nın, kurutmalık çeşitlerde, Mut'un ise sofralık kayısı çeşitleriyle piyasaların lideri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu nedenle Malatya kayısısını, Mut kayısısına rakip görmüyoruz. Onlar kurutmalıkta biz ise sofralıkta rakip tanımıyoruz. Sofralık çeşitlerdeki liderliğimiz önümüzdeki yıllarda daha da güçlenecek. Çünkü teknolojik ve bilimsel yöntemlerle tarım konusunda önemli mesafe alıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız