SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yı Resmediyorlar

0
Güncellendi - 2016-10-17 02:48:39
Malatya'yı Resmediyorlar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen "19. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması"na farklı ülkelerden katılan ressamlar, açık havada resim yaptı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından İnönü Üniversitesi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı iş birliğiyle, Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen buluşma, çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Azerbaycan, Özbekistan, Rusya, Türkmenistan, Bosna Hersek ve Moldova'nın da aralarında bulunduğu çeşitli ülkelerden Malatya'ya gelen ressamlar, kent merkezindeki Hürriyet Parkı'nda açık hava atölye çalışması gerçekleştirdi.

Kendi pencerelerinden parkı tuvallere yansıtan ressamların çalışmalarını vatandaşlar ilgiyle izledi.

Etkinliğe katılan Kırımlı ressam Maire Lyumanova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜRKSOY Ressamlar Buluşmasının kendileri için fırsat olduğunu belirtti.

Bir sanatçı olarak Türkiye'yi tanıma imkanı yakaladığını ifade eden Lyumanova, bunun kendisi için çok faydalı olduğunu söyledi.

Etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür eden Lyumanova, "Ben aslında realizm akımında resimler yapıyorum. Yöresel kıyafetleri resmediyorum. Türk halklarının elbiselerini araştırarak çiziyorum. Ressamlar buluşması faydalı oldu. Ülkeme döndüğümde Türk dünyasıyla ilgili daha çok resim yapmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Makedon ressam Ebru Selman ise etkinliğin kendileri için çok verimli ve güzel geçtiğini kaydederek, "Farklı ülkelerden sanatçılarla bir araya geldik. Birbirimizi tanıdık, farklı çalışmalar yaptık. Bizim için bu etkinlik çok güzel oldu. Çok güzel yöreler gezdik. Malatya'nın tarihi çok eski. Yemekleri çok güzel, insanları çok sıcak. En önemlisi sanata değer veriyorlar. Sanatın ve sanatçının ne kadar değerli olduğunu bize hissettirdiler." dedi.

AA

ressam

ressam1

ressam2

ressam3

ressam4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız