SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Riske Ediyorlar"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba (sol baştaki), MHP Malatya Teşkilatını ziyaret etti ve Kürecik'e kurulacak Füze Kalkanı Radarı'na karşı destek istedi, bu sözü aldı. Ağbaba, ayrıca Pazar günü saat 13.00'te Kürecik'te yapılacak olan eyleme duyarlı tüm vatandaşları davet etti.
 
MHP'DE.. 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Avukat Arif Yıldız ile bir süre sohbet eden Ağbaba, Kürecik’e kurulacak olan füze savunma kalkanı ile ilgili bir açıklamada bulundu. Milletvekili Ağbaba, Kürecik’e füze kalkanı kurulmasını sert bir dille eleştirerek, şunları söyledi; “Hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz haftalarda bir gazete köşesinde füze kalkanının Malatya’ya kurulacağına ilişkin bir haber çıkmıştı. Sayın başbakan bununla ilgili açıklama yapmıştı; biz Nato’nun kuracağı füze kalkanını kendimiz kumanda etmeyeceksek hiçbir şekilde Türkiye’ye kurdurmayız, hiçbir komşumuzla kötü olmayız diye bir açıklama yapmıştı. Ama her ne hikmetse daha sonra Türkiye’ye kurulacağını ve Malatya’ya kurulacağını öğrendik. Bununla ilgili postanenin önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı bir eylem yaptık. Bu eylemde füze kalkanını Malatya’ya istemediğimizi ifade ettik, İsrail’e kalkan olmadığımızı söyledik. Daha sonra bunun Kürecik’e kurulacağına dair ilişkin anlaşmanın dış işleri bakanlığı müsteşarı ile imzalandığı ortaya çıktı. Meclise bilgi vermeden TBMM’den geçirilmeden, kamuoyuyla tartışmadan direk bir oldubittiye getirip bir dayatmayla antidemokratik bir uygulamayla füze kalkanının Malatya’ya Kürecik’e kurulacağı açıklandı. Biz füze kalkanının Malatya’ya kurulmasına, Kürecik’e kurulmasına karşıyız. Biz egemen güçlerin, zengin güçlerin güvenliğini sağlamak için kendi Anadolu’da yaşayan Türkiye’de yaşayan yurttaşlarımızın güvenliğinin tehlikeye atılmasını kabul etmiyoruz. Bunun bir tek anlamı var; İran’a karşı İsrail’i korumak başka hiçbir anlamı yok. Düşüne bilir misiniz ki bu geçmiş dönemde yaşanmamıştı ama bu dönem füze kalkanı Türkiye’ye kuruluyor. Kumanda merkezi Almanya’da ve başbakan övünerek diyor ki; biz oraya bir Türk generalini göndereceğiz. Bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değil. Bunu Türkiye tartışmadan Malatya’ya tartışmadan, o bölgeye kuracağınız insanlarla tartışmadan bunu bir oldubittiye getirerek bu bölgeye kurulmasını asla kabul etmiyoruz.”
  
Füze kalkanının tek amacının İsrail’i korumak olduğunu ileri süren Ağbaba, “Bunu herkes biliyor ki bu kalkanın amacı İran’a karşı İsrail’i korumak. İran ulusal meclisi başkanı geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı; Türkiye doğru yapmıyor, bizde buna karşı gereken önlemleri alacağız dedi. Bunun anlamı açık ve nettir, eğer bu füze kalkanı Malatya’ya kurulursa biliniz ki Malatya açık bir hedef haline gelecektir. Bir savaş durumunda açık hedef haline gelecektir, bu herkesi aynı oranda etkiler. Sadece Kürecik’in meselesi değil, tüm Malatya’nın meselesidir. 1991 yılında Irak’ta bir savaş olacağı zaman 7. ana jet üssü nedeniyle Malatya hedef olmuştu, Malatya’da naylon ve bant bitmişti, hepimiz camlarımızı naylonlamıştık, bantlamıştık. Çünkü 7. ana jet üssünden kalkan uçaklar Irak’ı bombalayınca hedef biz olmuştuk. Aynı şey bir daha geçerli bunun altını çizerek belirtmek isterim 1991 çok uzun bir zaman değil ama Türkiye’de yaşayan insanlara özellikle Malatya’da yaşayan insanlara bunu aktarmak isterim. Ben tekrar füze kalkanı konusunda da MHP ile aynı şekilde hareket edeceğimize inanıyorum” görüşünü savundu. 
  
MHP İl Başkanı Avukat Arif Yıldız ise, “MHP il başkanı muhalefet ne kadar güçlü olursa iktidar partisi o kadar kendine çeki düzen verir. Muhalefet eğer güçlü olmazsa, iktidarın yaptığı her şey doğru olduğu kabul edilir. Biz MHP olarak yapılan her doğru işin yanında olacağız. Sayın vekilimin söylediği gibi Malatya hem Türkiye’nin hem de bütün dünyanın gündemine geldi, füze kalkanı nedeniyle bu kurulacak radar sisteminin Malatya’da bulunması Malatya’yı bir risk altına sokmuştur. Çünkü bu füze kalkanı Türkiye için ve Malatyalılar için kurulmamaktadır. Burada çok açık bir şekilde ABD’nin önemli yetkilileri ve basın tarafından da açık bir şekilde beyan edilmiştir ki İran’a karşı kurulmuştur. İsrail’i korumak için, İsrail’e kalkan olmak için Malatya riske atılmıştır. Biz Malatya’nın riske edilmesine karşıyız. Buna engel olmak için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz” diye konuştu. 
 
Bu arada CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba  İnsan Hakları Derneğini (İHD) ziyaret ederek bir süre sohbet etti. 
 
PAZAR GÜNKÜ EYLEME DAVET

Öte yandan, Kürecik'te 2 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan füze kalkanına karşı eylem için vatandaşlar davet edildi. 

Gazeteciler Cemiyeti'nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hüseyin Baştürk ile birlikte basın açıklaması yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Füze kalkanının kurulmasına izin vermeyeceğiz. Tek amacı, İran'a karşı İsrail'i korumaktır. Füze kalkanın amacı Malatya'yı ve Türk insanını korumak değildir. Tek amacı İsrail'i korumaktır" iddiasında bulunup, "Kendi insanımızın güvenliğini tehlikeye sokulmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi. 

"Pazar günü saat 13.00'te Kürecik'te düzenlenecek eyleme, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in başkanlığında 20'yi aşkın milletvekilimizle Kürecik'teki eyleme destek vereceğiz" diyen Ağbaba, "Kendi güvenliğini tehlikeye atmak istemeyen tüm Malatyalıları bu eyleme destek vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını da cevaplayan Ağbaba, İl Özel İdaresi'nde 350 civarındaki personelin torba yasası çerçevesinde başka kurumlara gönderilmesiyle ilgili de, "Sendika başkanı ile görüştüm. Bu uygulama torba yasası çerçevesinde hükümetin aldığı karardır. İşçilerimizin yapacağı her eylemde yanlarında olacağını ilan ediyorum" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız