SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Sağlık Başkenti Yapmak İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2016-05-04 14:29:37
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, temaslarda bulunmak üzere geldiği Almanya’da, özellikle gümrük kapılarından geçmek isteyen vatandaşlarımız için yaz aylarında gümrük kapılarında yaşanan yoğunluğun azaltılması için Tek Durak Projesinin hayatını geçirileceğini ifade ederek, “Tek durak projesindeki amacımız işlemlerin tek bir yerden başlayıp tek bir yerden bitirilerek hızlı bir şekilde kapılardan içeri girmesi ve ya çıkması” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ülkenin en romantik kenti olan tarihi Heidelberg’de bulunan kaleyi ziyaret etti. Kentte bulunan Tıp ve Eczacılık Bilim Merkezi’nde de incelemelerde bulunan Bakan Tüfenkçi, Avrupa’nın yayalara ayrılmış en uzun sokağında korunan tarihi dokunun örnek alınması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda AK Parti Malatya Milletvekili olan Bakan Bülent Tüfenkci, Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Mannheim kentinde bulunan Malatyalılar Avrupa Sosyal ve Yardımlaşma Derneğini de ziyaret ederek, hemşehrileriyle bir araya geldi. Bakan Tüfenkci Türkiye’nin özellikle 1 Kasım’dan sonra ortaya çıkan siyasi istikrarla beraber bütün küresel ekonomik daralmaya rağmen istikrarı yaşaması ve istihdamı arttırması, enflasyonun düşmesi, gelecek dönem içinde yapısal reformları sağlayarak yurt dışında ciddi anlamda doğrudan yatırımı çekmesiyle beraber Türkiye’deki yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik ciddi çalışmalar yapıldığını belirtti.

Bakan Tüfenkci Türkiye’nin büyümesi yönünde adımlar attıklarını ifade ederek, “Birileri de özellikle Türkiye içine kapansın, Türkiye kapılarını kapatsın diye uğraşıyorlar. Türkiye’deki insanlar bu terör bitsin biz biraz daha sabrederiz diyorlar. Güçlü bir Türkiye, kendini ispat etmiş bir Türkiye, bölgesinde lider bir Türkiye her daim sizin buradaki hayat mücadelenizde önemli bir unsurdu diye düşünüyorum. Sizin yanınızda olacak en önemli bir güçtür diye düşünüyorum” diye konuştu.

“MALATYA’YI SAĞLIK TURİZMİNİN BAŞKENTİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Bakan Tüfenkci Suriyeli mültecilerle ilgili olarak, “4-5 senedir okullarından tutun da barınma giderlerine kadar milletimiz gönüllü olarak, belediyelerimiz gönüllü olarak ve hükümetimiz bizzat bütçesinden pay ayırarak, onları barındırırken son günlerde Avrupa kapılarına bu göçmenlerin bir kısmı dayanınca neler olduğunu, nasıl feryat edildiğini görüyoruz. Bu feryatlar neticesinde yaşanan bir takım olumlu, Türkiye’nin yeniden hatırlanması, Türkiye’nin Avrupa nezdinde gündeme gelmesiyle beraber AB ile sıcak ilişkiler, sıcak temaslarımızın yoğun olduğu günleri yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Bakan Tüfenkci açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Malatya’yı sağlık turizminin başkenti yapmak ve sağlıkta belli bir yere oturtmak istiyoruz. Türkiye’nin ilk karaciğer Enstitüsü’nü Malatya’da yaptık. Şu anda hasta sayısı bakımından Avrupa’nın ve dünyanın ikinci nakil yapılan merkezlerden birisi. Bu anlamda mevcut Devlet Hastanemizi de Araştırma Hastanesi statüsüne çeviriyoruz. Battal Gazi ilçemizin sınırları içindeki eski Devlet Hastanemizin yerine yeniden 200 yataklı Battal Gazi Devlet Hastanesi'nin de temelini bu yıl atacağız.”

“TEK DURAK PROJESİ HAYATA GEÇECEK”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaz tatilinde Türkiye’ye gelecek vatandaşların gümrük kapılarında yaşadığı yoğunluğun giderilmesi için çalışmaların yapıldığını ifade ederek, “Her türlü tedbiri zamanında alırız” dedi. Tek pencere sistemine geçileceğini ifade eden Bakan Tüfenkci, “Tek Pencere Sistemi kapılardaki beklemeyi azaltma adına özellikle farklı farklı kurumlardan ihracatçımızın ver ithalatçımızın belgeleri kapı kapı dolaşması yerine bir yerden başlayıp ve işlemleri bir yerden sonlandırmasını hedefliyoruz. Bununla ilgili bütün protokollerimizi yaptık. Mayıs sonuna doğru hayata geçirilecek. Zaten 64. Hükümetin Eylem Planı’nda da Tek Pencere Sistemi vardı. Haziran ayından itibaren buna geçmiş olacağız. Tabii vatandaşları Tek Durak Projesi ilgilendiriyor. Tek Durak Projesindeki amacımız işlemlerin tek bir yerden başlayıp tek bir yerden bitirilerek hızlı bir şekilde kapılardan içeri girmesi ve ya çıkması” ifadelerini kullandı.

Mannheim’da Türk esnafının yoğun olarak bulunduğu caddede esnafı selamlayarak kolaylıklar diledi. Almanya’nın en büyük camisi olan Mannheim Yavuz Sultan Selim Camii'ne giderek yatsı namazının ardından cemaatin Miraç Kandillerini tebrik etti.

Kaynak : MANNHEİM (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Abdullah (7 yıl önce)
    TÜRKİYE DE GERÇEKLEŞEN SAĞLIK SUİSTİMALLERİ İÇİNDE MUTLAKA MALATYA'NIN ADI GEÇMEKTEDİR.ÖNCELİKLE ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    O ancak Elazığ'da kocaman şehir hastanesi Yapılıyor Malatya'da ancak kapatılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    tebrikler inş ama o atıl haldeki eski devleti birileri sürekli yakıp yıkıyor ne yapılacak bilmiyorum ama orduzu battalgazi çöşnük yani kentin doğu kısmına en kullanışlı yerde olan eski devlet hastanesine lütfen bir hastane yapınnn fakir fukara ya erken teşhis ve tanı ancak bu şekil olur eski devlet hastanesini istiyoruzzz
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan doğan (7 yıl önce)
    sayın bakanım malatyaya isminizle anılacak hizmetler bekliyoruz,yapacagınızdanda eminiz,koca reis malatyayı çok seviyor yeterki büyük projeler sunalım,cumartesi günü belediye başkanımdan sayın reisimize büyük projeler sunmasını bekleriz.malatya bunu hakkediyor,selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Malatya sağlık turızm başkentı Nasıl olacakmış anlamıyorum! Bana Turgut Özal tıp merkezındekı hastanelerı göstermeyın! Ben sormak ısıtıyorum sayın Cumhurbaşkanı'mızın hayalı olan 30 buyuksehıre 30 sağlık kompleksli hastaneler projesınde neden Malatya yok? Malatya buyuksehır degılmı? Bütün buyuksehırlerde ıhaleler yapıldı başlandı Malatya yok! Malatya yerıne nereye yapılıyor bıkıyormusunuz arkadaşlar? Elazığ! Google bakmanız yeterlı. TSK ler mılletvekıllerıne...
    0
    0
    Yanıtla