SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'yı Sahipsiz Sanıyor''

A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanı Celal Berktaş ve TSO Meclis Başkanı Sami Payza, Nemrut Dağı'nı ziyareti sırasında, Malatya'dan Nemrut'a ulaşan yolun zirveye yakın olmasına tepki gösterip "gerekirse tahrip edilmeli" diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a tepki gösterdiler.

CHP'NİN TEPKİSİ..
Berktaş, bakanın Malatya kamuoyunda tepki toplayan bu sözleri üzerine yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Ertuğrul GÜNAY, Adıyaman İline ve oradan Malatya ve Adıyaman’ın Ortak Kültür Değeri NEMRUT Dağı Milli Parkı’na bir ziyarette bulunmuştur.

Bu ziyaret sırasında, Malatya’dan Nemrut Dağı Milli Parkı’na giden yol ile ilgili söyledikleri, Malatya Kamuoyunu üzmüştür.

Sayın Bakan Zirveye ulaşan bu yolun kapatılmasını, gerekirse TAHRİP edilmesini söylemiştir.

Belli Sayın Bakan ya yeterince bilgilendirilmemiş, ya da etrafındaki yetkililerin DOLDURUŞU ile konuşmuştur.

Nemrut Dağı Milli Parkı’nın bulunduğu alan, Malatya ve Adıyaman İllerinin ORTAK SINIRI üzerindedir. Buranın Malatya İl Merkezine olan uzaklığı Adıyaman İl Merkezine uzaklığının YARISI kadardır. Yani Milli Park alanına Malatya’dan ulaşım imkanları Adıyaman İline göre daha kolaydır.

Ancak yıllardır, Komşu ve Kardeş İl Adıyaman’da faaliyet gösteren bir kısım zevat, buranın ortak değer olduğunu yadsımak ve Nemrut Dağı Milli Parkı’nı, sadece Adıyaman’a ait olarak göstermek için beyhude bir çaba içerisine girmişlerdir.

Belli ki Sayın Bakan, yeterince bilgi sahibi olmadan, yıllardır buradaki değerlerin korunması ve iki ilin ekonomisine katkı sağlaması için HİÇ BİR ŞEY YAPMAYAN, sadece çığırtkanlık yapan bu zevatın dolduruşuna gelmiş ve Malatya’yı incitecek laflar söylemek durumunda kalmıştır.
Belli ki kendisine gösterilen ilgi ve İLTİFATLAR Sayın Bakanı biraz fazla HEYECANLANDIRMIŞTIR!

Anlaşılmaktadır ki Sayın Bakan, Malatya İktidar Partisi Milletvekillerinin bu konudaki TEPKİSİZLİĞİ nedeniyle Malatya’yı SAHİPSİZ zannetmektedir.

Ancak Sayın Bakan YANILMAKTADIR!

Malatya, iki ilin ORTAK DEĞERİ olan Nemrut Dağı Milli Parkı’na sahip çıkmayı sürdürecektir.

Malatya Halkının bütün engellere rağmen binbir güçlükle yaptırmaya muvaffak olduğu yolun kapatılmasına veya tahrip edilmesine hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini herkes bilmelidir.

Sayın Bakan’a düşen görev DÜNYANIN SEKİZİNCİ HARİKASI OLAN BU TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERİN KORUNMASI, burasının Malatya ve Adıyaman İlleri ekonomisine ve kültürüne kazandırılması için gerekli çalışmaları yaptırmaktır.

İki İl halkı kardeştir ve Nemrut Dağı bu kardeşliğin simgelerinden biridir."

TSO'NUN AÇIKLAMASI..
TSO Meclis Başkanı Sami Payza da bakan Günay'a tepki gösterdi.

Payza'nın açıklaması şöyle:

"Nemrut; Malatya Adıyaman sınırında önemli bir turizm potansiyeli taşıyan dünya mirası olmuş bir yerdir.Dolayısıyla burayı ziyaret etmek için dünyanın birçok yerinden insanlar Malatya ve Adıyaman üzerinden ulaşmaktadırlar.

Hatta zaman zaman iki ilin bürokrat ve siyasetçileri arasında sözlü polemikler dahi yaşanmaktadır.

Malatya tarafından ulaşım araçla yapılabilmekte, Adıyaman’ dan ise bir miktar tırmanmak zorunluluğu bulunmaktadır.
50 Yıldır kullanılan bu yolun herhangi bir inceleme yapılmadan, yapılan değerlendirmeleri doğru bulmuyoruz.

Bu iki yolun birleştirilmesi için verilen çabalarda maalesef sonuç vermemiş sürekli yanlış ifadeler neticesinde gerginlikler oluşturmaktadır.Daha önceki yapılan talihsiz beyanların gündemden düşürülmesi çabasındayken Bakan düzeyinde yapılan bu talihsiz açıklama bizleri son derece üzmüştür.

Bakan Sayın Ertuğrul GÜNAY’ ın basına verdiği beyanat talihsiz ve yersiz bir açıklama olmakla beraber Sayın Bakanımızı’ ın daha öncede ilimizden Nemrut’a gidecekken vazgeçip Adıyaman üzerinden gitmeside manidardır.

Bizim beklentimiz Sayın Bakan’ ın iki ilin sınırında olan bu yere, iki ilden de karayoluyla geçiş sağlanamayan bu yolun, bir an önce bitirilmesi talimatı olmalıydı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız