SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yı Sel Bastı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:57:25
Malatya'yı Sel Bastı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da saat 17.00'de başlayan ve daha sonra yoğunlaşan dolu ile karışık yağış ve sonrasında oluşan sel sularının yolaçtığı su baskınları yaşamı etkiledi. Kanalboyu'nda Derme Kanalı'nın taştığı ve Atatürk ve Fuzuli Caddeleri ile ara yollardan aşağıdaki bölgelere doğru yoğun bir su akışının da bu bölgede trafiği felce uğrattığı bildirildi.

Sağanak halde yağış nedeniyle araç ve yaya trafiği olumsuz etkilenirken, bazı bölgelerde su baskınları ihbarı alındığı bildiriliyor. Ayrıca motorize polis ekiplerine de, bulundukları bölgelerde saptadıkları yağış etkilerini belediyeye iletilmek üzere merkeze bildirmeleri anonsu yapıldı.

Çevreyolu'nda araçların mahsur kaldığı, Yeni Cami, Şire Pazarı civarı, Akpınar, Kuyumcular Çarşısı, İnönü Kapalı Çarşısı'ndaki işyerlerini su bastığı, yine Milli Egemenlik ve Sıtmapınarı alt geçitlerinde de ulaşımın yapılamadığı, bu geçitlerin trafiğe kapatıldığı, sular çekildikten sonra yeniden açıldığı bildirildi.

Derme Kanalı'nın Kanalboyu bölümünde de sel suları nedeniyle taşma meydana geldi. Kernek Parkı yapım çalışmaları nedeniyle, buradaki kalas vb. malzemelerin sel sularıyla kanala aktığı ve tıkanmaya yolaçtığı, bunun da taşkının nedenlerinden biri olduğu gözlendi.

Beydağı TOKİ konutları bölgesinde de, aşağıya doğru akan sel suları, çevredeki kanalın tıkanmasına yolaçarken, kaya parçalarını yola taşıdı. 

Bazı bölgelerde minibüsler ve el arabaları, 50 kuruş- 1 TL karşılığı vatandaşları bulundukları yerlerden karşı kaldırımlara taşıdılar.

FOTOĞRAFLAR: Savaş BARIŞ- Tugay YALVAÇ- İHA-

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız