SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Sevgi ve Özlemle Anıyorum"

0
Güncellendi - 2018-05-21 03:49:28
A- A+ PAYLAŞ

12 Eylül ihtilali günlerinde Malatya’yı yönetmiş, tüm kariyeri boyunca eğilip bükülmeden, her zaman partilerüstü bir anlayışla çalışmış gerçek bir “Cumhuriyet Valisi”. Malatya’da bugün hala sevgiyle, saygıyla yad edilen bir isim. Enver Hızlan, 1979-1981 yılları arasında Malatya Valiliği yapmış değerli bir bürokrat.  22 yıl önce emekli olan, şimdilerde 86 yaşında emekliliğini sağlık ve huzurla yaşayan Enver Hızlan ile, kaderin tecellisi, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de Malatya’yı, şehrimizde görev yaptığı günleri konuştuk, eski günleri yad ettik.

Enver Hızlan’ın büyük oğlu Babür Hızlan şu anda Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi. Emekli Vali Hızlan’ın eşi Ayser Hanım'la birlikte Zagreb’e, oğlunu ve gelini Emel Hanımı görmeye geldiğini duyunca ziyaretine gittik. İlerleyen yaşını sağlıklı ve dinç yaşayan, hafızası 38 yıl öncesinin olaylarını, isimlerini dün gibi hatırlayacak kadar pırıl pırıl olan Enver Hızlan, Malatya günlerini hep sevgi ve özlemle andığını anlatıyor.

“Memleketin sıkıntılı bir döneminde Malatya’da iki yıl kadar görev yaptım. Malatya o zaman da çok güzel şehirdi, eminim bugün daha da güzelleşmiştir. Doğasıyla, tarihiyle, sıcakkanlı insanları ile, Malatya’nın benim ve ailem için her zaman çok ayrı ve özel bir yeri olmuştur” diyor. “Halen Malatya’dan bizi bayramlarda arayan soran dostlarımız var. Bu bizi daha da mutlu ediyor. Sizin aracılığınızla tüm Malatyalılar sevgi ve selamlarımız yollamak istiyorum” diye ekliyor.

1931, Görele (Giresun) doğumlu olan Enver Hızlan,  1954 yılı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. 1960 ile 1961 yılları arasında Palu, 1962 yılında Eşme, 1968 ile 1969 yılları arasında Çubuk kaymakamlığı, 1978 ile 1979 yılları arasında Aydın, 1979 yılında Kahramanmaraş, 1979 ile 1981 yılları arasında Malatya, 1981 ile 1986 yılları arasında Edirne, 1986 ile 1991 yılları arasında Trabzon, 1991 ile 1992 yılları arasında Balıkesir, 1992 yılında Sakarya valilikleri yapmış bir bürokrat.

Suat TAŞPINAR, malatyahaber.com (Zagreb)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız