SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Seviyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:37:21
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl beşincisi düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivaline katılmak üzere Malatya’ya gelen Türkmen Sinema Yönetmeni Hocakulu Narlıyev ve Sinema Sanatçısı İzzet Günay beraberinde bazı konuklar ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Sinema Sanatçısı İzzet Günay, Malatya’nın güzel ve yeşil bir şehir olduğunu belirterek, “Malatya sanat şehri, Malatya’dan gelen her daveti kabul ediyorum. Malatya’yı seviyorum” dedi.

Malatya’ya ilk defa geldiğini ifade eden Türkmen Sinema Yönetmeni Hocakulu Narlıyev ise Malatya’da çok iyi karşılanıp, ağırlandıklarını belirterek, Malatya’yı çok beğendiğini söyledi.

Film festivalinin Malatya’nın gelişip-büyümesine ve kültürüne önemli katkılar sağladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, film festivaline katılan konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkmen Sinema Yönetmeni Hocakulu Narlıyev ve Sinema Sanatçısı İzzet Günay ile yabancı konuklara kayısı ve kayısı kristali hediye etti.

HASTANE ZİYARETİ..

Bu arada 5. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya'ya gelen yönetmen Ünal Küpeli ile Türk sinemasının ünlü sanatçıları Selda Alkor ve İzzet Günay, Özel Gözde Akademi Hastanesini ziyaret etti.

Türk Sineması'nın güzel sanatçılarından Selda Alkor, 100. yılını yaşayan Türk sinemasının 50 yılında yer almanın gururunu yaşadığını ifade etti.  Alkor, Türk Sineması'nın müthiş bir teknolojik değişime uğradığını belirtti.

Malatya Film Festivalini diğer festivallerden ayıran en büyük özelliğin, Malatya'nın bu işe büyük önem vermesi olduğunu dile getiren Alkor, "Malatya, film festivali kapsamında son derece dikkatli bir çalışma yapmış. Daha beşincisi olan bir festivalde böylesine bir yoğunluk olması beni gerçekten çok mutlu etti" dedi. 

'Ağaçlar Ayakta Ölür' filmiyle 1964 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü alan yakışıklı oyuncu İzzet Güney ise, beşincisi düzenlenen Malatya Film Festivali'nin, Türk Sineması'nın 100. yıla denk gelmesinin büyük anlam ifade ettiğini kaydetti. 

5. Malatya Film Festivali'nde 'Onur Ödülü'ne layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu dile getiren ünlü sanatçı, "Biz seyircimizle buluşmaktan çok mutluyuz. Festivaller, bir şehrin hayatında çok önemli bir yer tutuyor. Hem şehri lanse ediyor hem de sinemayı ön planda tutuyor" ifadelerini kullandı. 

Malatyalı yönetmen Ünal Küpeli de, çocukluğunun geçtiği Malatya'ya bir kez daha gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Malatya'da geçmişte yazlık sinemaların olduğunu anımsatan Küpeli, "Malatya'da yazlık sinemaların yanı sıra 2-3 tane de kapalı sinema vardı. Biz hayranlıkla o sinemalara gider; Selda Alkor ve İzzet Günay gibi sanatçıları izlerdik. Çocukluğumuz böyle geçti. Şimdi geldiğimiz noktada, Malatya'nın Türkiye'deki önemli festivallerden birini yapması, Malatya'ya uluslar arası festival özelliğini kazandırdı" şeklinde konuştu. 

Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman ise, ünlü sanatçıları hastanelerinde ağırladıkları için büyük gurur duyduklarını dile getirdi.

Karaman, Türk Sineması'nın yıldızlarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Selda Alkor ve İzzet Günay'ın filmleriyle büyüdük. Çocukluğumuzdan beri kendilerini hayranlıkla izliyoruz. Bu kıymetli isimlerle bir arada olmak ve onlarla sohbet etmek bizim için rüya gibi" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız