SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Tanıtacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:49:15
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Malatyalılar Federasyonu, Amerika gezisi ile Almanya’nın Köln şehrinde yapılacak olan karnavalın değerlendirme toplantısı yapıldı.

Dede Korkut’ta gerçekleştirilen toplantıya; Vali Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı ve Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Avrupa Malatyalılar Federasyonu Genel Başkanı Murat Alabaş’ın yanı sıra federasyon üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, Amerika gezisinin çok faydalı geçtiğini belirterek, en büyük kazançlarının Amerika’daki Malatyalıları tanımak olduğunu söyledi.

Şahin, Malatya’nın Amerika’da temsil edilmesinin önemli olduğuna vurgu yaparak, “Malatya’nın Almanya’da ve Avrupa’nın birçok ülkesinde olduğu gibi kurumsal bir kimlik içerisinde Amerika’da da temsil ediyor olması çok önemli. Orada sivil toplum kuruluşlarının görmüş olduğu itibar ve iltifata baktığımızda da Malatya derneğinin bizim tarafımızdan da desteklenip, geliştirilmesi hem Malatya’nın hem de ülkemizin çok lehine olacaktır” şeklinde konuştu.

Avrupa Malatyalılar Federasyonu Genel Başkanı Murat Alabaş ise, “Türkiye sınırları dışında Avrupa Birliği (AB) kanunlarına göre Türkiye’de hiçbir şehrin federasyonu yok. Tek federasyonu olan il Malatya. Kesinlikle siyasiler üstü bir kuruluş. Hiçbir ayrım göstermeden her kesimden arkadaşımız federasyonumuz bünyesinde var. 44 kurucu üye ve eşlerimizle 88 kişi olan bir kuruluşuz” diye konuştu.

Alabaş, Amerika gezisinin çok faydalı geçtiğini ifade ederek, “Hem ülkemiz hem de şehrimiz adına faydalı bir gezi gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Sadece Malatyalılarla değil, bütün hemşerilerimizle bir araya geldik” dedi.

Köln Derneği’nin karnaval düzenleyeceğini kaydeden Alabaş, “4 Mart’ta Köln’de düzenlenecek olan karnavala herkesi davet ediyoruz. Karnavalda Malatya’mızı en iyi şekilde tanıtacağız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız