SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'yı Tanıtmak İstiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın tanıtımı için gerçekleştirilen 'Malatya Günleri' etkinliği Ankara'da başladı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayan ve 10 Ekim'e kadar sürecek olan etkinliğin açılışına Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, Malatyalı milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Saran, beraberindekilerle beraber stantları gezdi. Vali Saran ve beraberindekiler meşhur Malatya kayısından yiyerek şerbet içti. Malatya Belediye Başkanı Çakır'ın kendi elleriyle şerbet dağıtması dikkat çekti. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte vatandaşlar Vali Saran ve beraberlerindekilere büyük ilgi gösterdi.

Vali Saran, bu tip etkinlikleri arttırarak Malatya'nın bilinirliğini arttırmak istediklerini söyleyerek, "Malatya'yı, Malatya dışında tanıtmak için ilk etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Özellikle büyük şehirlerde ilimizi kültürüyle, gelenekleriyle, örfleri, adetleriyle, ürünleri ve motifleriyle tanıtmak istiyoruz. Malatya'nın bilinirliğini arttırmak için yaptığımız bir girişim. Ankara'dan başlayarak ilimizi büyük merkezlerde her yönüyle tanıtmayı amaçlıyoruz. Burada 150'nin üzerinde stantla, kurumlarımızla ve ürünlerimizle Malatya'yı halkımızın önüne getirdik. Ankaralılar, Malatya'yı pek çok yönüyle görme şansına sahip olacak. Gösterilen ilgiden çok memnunuz" ifadelerini kullandı.

10 Ekim'e kadar sürecek etkinliklerin ikinci gününde 'Kayısı Dalındaki Sihir' konferansı, Polat Türküleri ve Polat Halk Oyunları gösterisi, Arguvan Türküleri Gecesi ve 'Malatyalı Bilge; Niyazi Mısri' konferansı gerçekleştirilecek. Üçüncü günde Motif Halk Oyunları gösterisi ve Kutsi Konseri etkinlikleri yapılırken, son gün 'Yeni Türkiye ve Turgut Özal' ile "Malatya Ekonomisi'nin Doğu Anadolu Ekonomisi'ndeki Yeri' panelleri ve Fahri Kayahan Besteleri Gecesi programları gerçekleştirilecek.

KÜRSÜDEN DAVET..
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündem dışı söz alan AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ömer Faruk Öz de, herkesi Ankara'da düzenlenen Malatya Günleri'ne beklediklerini söyledi.

Öz, Malatya'nın önemli bir kültür merkezi olduğunu ifade ederek, "7-10 Ekim tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Malatya Günleri'yle ilgili gündem dışı söz aldım. Bir noktada Malatya, medeniyetlerin buluştuğu önemli bir merkezdir. Malatya geçmişte var olan özelliklerini bugün de devam ettirmektedir. Malatya, onlarca medeniyetin hüküm sürdüğü, tarih ve kültür şehridir. Malatya aynı zamanda bir tarım şehridir. Malatya dünya kuru kayısı tüketiminin yüzde 80'ini karşılayan bir şehirdir. Bu özelliği ile de Malatya'mız milli ürün olarak kayısıyı tanımlamaktadır" dedi.

Öz, Malatya'nın dünya kayısı başkenti olduğuna da dikkat çekerek, "Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlemekte olan Malatya Günleri çerçevesinde Malatya'nın kültür, turizm potansiyeli ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılarak, Malatya'nın zengin, sağlıklı mutfak kültürü ve damak tadı, başkentten ülkemize duyurularak, Malatya'yla birlikte aynı zamanda tanıtım ile ülke ekonomisine de katkıda bulunmuş olacağız. Malatya Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'nin kalkınma çabalarına paralel bir gelişme göstermiştir.

Yetiştirmiş olduğu her düşünceye sahip insanlarla bu ülkeye milli şuur anlamında çok değerler katmışlardır.

Dünyanın en eski şehir devleti olarak kabul edilen bir kentin dünya kayısı başkenti Malatya'nın 7-10 Ekim tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek olan Malatya günlerine başta tüm milletvekillerimizi ve tüm başkentlileri ekranları başında bizleri izleyen tüm vatandaşlarımızı beklemekteyiz" diye konuştu.

BELEDİYENİN BÜLTENİ..
Bu arada, Ankara'daki açılış törenine ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten de şöyle:

"Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Malatya Günleri’ etkinliğinin açılışı 7 Ekim Perşembe günü düzenlenen tören ile başladı.

Mehter Takımının konseriyle başlayan açılış törenine Malatya Valisi Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kadın ve Aileden sorumlu eski devlet bakanı hemşerimiz Güldal Akşit, Malatya Milletvekilleri İhsan Koca, Öznur Çalık, Ö. Faruk Öz, Mücahit Fındıklı, Mehmet Şahin, Mevlüt Aslanoğlu, Saadet Partisi eski Genel Başkanı hemşerimiz Recai Kutan,hemşehrimiz eski milletvekili Galip Demirel, Malatya eski valileri Saffet Arıkan Bedük, Mustafa Yıldırım, Osman Derya Kadıoğlu, sivil toplum kuruluş temsilcileri, bazı şirket genel müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bülent Arınç’ın katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Fuara katılımından dolayı Arınç’a teşekkür etti.

Başkan Çakır, M.Ö. 6000’li yıllara dayanan tarihi, meşhur kayısısı, Somuncu Baba, Niyazî-i Mısrî gibi ilmi değerleri, tarihi, turistik ve kültürel özelliklerini Ankara’da tanıttığımız bu fuara katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Çakır ayrıca, Malatya’nın değerlerinin tanıtımına destek verenlere de teşekkür ederek, Malatya’nın artık, ekonomiye yön veren iş adamlarıyla da önemli bir değer olduğunu söyledi.

Törende konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ise Malatya’nın tanıtıma ihtiyacı olmadığını, her yönüyle tanınan bir şehir ve onlarca özelliğinin olduğunu, Malatya’nın huzur ve barış şehri ve herkesin fikrini açıkça beyan edebildiği, bölgenin lokomotifi Malatya’nın Büyükşehir olmayı da hak ettiğini ifade etti.

‘Malatya Günleri’ etkinliğinde Malatya Belediyesi ve iştirakleri tarafından açılan stand, gerek zengin içeriği ve gerekse dizayn açısından büyük ilgi ve beğeni topladı.

Açılışa katılan misafirlerin ilk ziyaret ettiği stand olan Malatya Belediyesi standında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretçilere hazırlanan Şerbet Çeşmesi’nde şerbet ikram ederken, sergilenen diğer hizmet fotoğrafları ile yayınlar büyük beğeni topladı.

Belediye Standını ziyaret eden ve standı çok beğendiğini ifade eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından şerbet ikramında bulunuldu.Başkan Çakır tarafından Arınç’a Malatya Belediyesi standını ziyareti anısına kayısı kristal hediye etti.

Malatya Belediyesi ile iştirakleri tarafından 144 m2 alan üzerine hazırlanan stand’da Malatya ile ilgili önemli tasarımlar sergilendi. PTT önünde yaptırılan Çeşmenin maketi, kayısı meyvesi maketi ile kayısı ağacı tasarımı, standa değişik bir görünüm kazandırırken, standda, Belediye’nin yayın organı olan Değişen Malatya, Fuarcılık Hizmetleri Kültür A.Ş.’nin Fuar dergisi, yine Belediye tarafından hizmet ve yatırımların fotoğraflarından oluşan katalog, tanıtım filmleri, ziyaretçilere sunuldu. Belediye standında ayrıca kuru kayısı ve yan ürünleri de ziyaretçilere ikram edildi.

Malatya, Kayısı ve Belediye hizmetlerinin Ankara’da tanıtılması açısından büyük önem taşıyan Malatya Günleri etkinliğinde açılan Malatya Belediyesi standında ziyaretçilerle çok yakından ilgilenen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’yı geleceğe sorunsuz bir şekilde hazırlarken, amaçlarının Malatya içinde ve dışındaki hemşerilerinin gurur duyacakları bir şehir oluşturmak olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bu etkinlik vesilesiyle başta Ankara’da olmak üzere birçok ilden gelen hemşehrilerimiz, Malatya ve Malatyalılar ile buluşma ve biraraya gelme imkanı bulmuşlardır”dedi.

Ankara Ulus’taki Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Malatya Günleri’ etkinliği 10 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız