SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yı Tanıtmışlar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın kardeş şehri olan Amerika'nın Baton Rouge şehrine yapılan ziyarette Malatya'nın tanıtımı yapıldı.

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Türkiye ve Malatya şehrimiz, Malatya'mızın kardeş şehri olan Amerika'nın Baton Rouge şehrinde düzenlenen uluslararası bir kültür festivalinde İlimiz Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ve beraberindeki heyetin de katılımıyla büyük bir coşkuyla tanıtıldı.

Baton Rouge Belediyesi Uluslararası İlişkiler Komisyonu ve Baton Rouge Dünya İlişkiler Merkezi tarafından bu yıl 13'üncüsü organize edilen Uluslararası Kültür Festivali 11 Nisan 2010 tarihinde Baton Rouge şehir merkezinde düzenlendi. Bu festivalde Rusya'dan Nijerya'ya, Fransa'dan Çin'e kadar sayısı 40'a varan ülkenin kültürleri yemekleriyle, geleneksel danslarıyla ve müzikleriyle açılan standlarda temsil edildi.

Louisiana eyaletinde düzenlenen en büyük festival olan Baton Rouge Uluslararası Kültür Festivali, binlerce Louisianalının katılımıyla büyük bir ilgi topladı. Festivalde Türkiye, Baton Rouge'da yaşayan gönüllü, vatansever Türklerin kurduğu Atlas Foundation adlı vakıfın organizasyonuyla birkaç stand da tanıtıldı. Ayrıca, doktora eğitimi için Baton Rouge'da bulunan Türklerin oluşturduğu bir grup, yurdumuzun değişik bölgelerinden oluşan bir folklor gösterisi sundular. Bu gösteri seyirciler tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

Geleneksel Türk el sanatlarından Ebru Sanatı yine bir doktora öğrencisi tarafından uygulamalı olarak tanıtıldı. En yoğun ilgi geleneksel Osmanlı ve Türk çadırlarına oldu, ziyaretçiler yöresel kıyafetlerimizi üzerilerinde deneyerek, kültürümüze olan hayranlıklarını dile getirdiler. Bütün bunlara ilave olarak, festivale gelen Louisianalılar sunulan döner ve baklava gibi geleneksel Türk yemeklerini ve Malatya'nın kayısısını tatma fırsatı da buldular.

Festivalin en önemli bölümü ise, Valisi, Belediye Başkan Vekili ve beraberindeki heyetin Türkiye'yi temsilen katıldıkları geçit töreni oldu. Bu geçit töreninden sonra İlimiz Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran törende halka hitaben "Malatya ve Baton Rouge Şehirleri arasında güçlü bir işbirliğinin takipçisi olacağını" vurgulayarak Belediye Başkan Vekili Mumcu ve Baton Rouge Belediye Başkanı ile birlikte festivale katılan halka dostluk ve güven mesajı verdiler. Bir Türk müzik topluluğu canlı performanslarıyla Türk müziğinden örnekler sunarak seyircileri büyülerken, festivale katılanlar danslarıyla müziğe eşlik etmişlerdir" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız