SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Tarayıp Kabiliyetlileri Bulacağız"

0
Güncellendi - 2016-04-27 01:04:07
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, “Malatya’yı tarayarak, kabiliyetli çocuklarımızı liglere sokacağız” dedi.

Özbağ, su sporları merkezini kurduklarını ve merkezde uluslararası organizasyonlar düzenleyeceklerini ifade ederek, “Kale Göle su sporları merkezimiz kuruldu. Burada çok ciddi, güzel bir tesis oluştu. Orası su sporları merkezi olacak. Kurduk, alımları yapıyoruz ve yakında ulusal, uluslararası etkinlikler düzenleyeceğiz” diye konuştu.

“GÜZEL BİR TESİS OLUŞACAK”

Kale Göl’de bölge takımlarının kamp yapabilmesi için bir çim saha yapmayı düşündüklerini akratan Özbağ, “Stadyumun, üniversitenin karşısına taşınması durumunda Kale Göl’de güzel bir çim saha yaparak, bölge takımlarının orada kamp yapmasını sağlayabiliriz. Dönem içi ya da ara kampları, daha az parayla, çok daha kaliteli bir hizmet vererek yaptırabiliriz. Şehrimize gelen misafir takımların konaklaması anlamında orada güzel bir tesis oluşmuş olacak. Niyetimiz çok ciddi. Bu niyetimizin Malatya ve Malatya spor camiası tarafından bilindiğini de biliyoruz. İnşallah doğru adımlar atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ BAŞARILARIMIZ VAR”

Özbağ, İnönü Üniversitesi’nin birçok branşta önemli başarılar elde ettiğini ve bundan sonraki süreçte de başarılar elde etmeye devam edeceğini dile getirdi.

Profesyonel kulüplerde öğrencilerinin olduğunu kaydeden Özbağ, şunları söyledi: “BESYO, imkan ve fırsat verildiğinde güzel işlere imza atmıştır. Kadın futbol takımımız birinci lige oynamış, şampiyon olmuş. Türkiye İşitme Engeliler Futbol Milli Takımı, Mahmut Açak hocamızın da katkılarıyla dünya şampiyon olmuş. Bu sene Antalya’da üniversitemizin takımı futsalda ikinci ligden birinci lige çıktı. Geçen yıl kızlarımız aynı şekilde futsalda birinci lige çıktı. BESYO’da eğitim görüp, Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nde forma giyen öğrencilerimiz var. Onlarla da yakından ilgilenip, çocuklarımıza her türlü desteği veriyoruz. Onlar bizim öğrencilerimiz ve başarılarını yakından takip ediyoruz. Bu anlamda bizde kulüp bünyesinde bir bayan futbol takımı oluşturabiliriz. Onun dışında alt gruplarda basketbolda şampiyonluklarımız var.”

“MALATYA, ÜLKE VE DÜNYA SPORUNA SPORCU KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Özbağ, Malatya’da tarama yaparak, alt yaş gruplarındaki sporcuları liglere sokmak istediklerini belirterek, “Bizim niyetimiz İnönü Üniversitesi Spor Kulübü olarak bütün alt gruplarda; temel spor alanlarında futbolda, basketbolda, voleybolda, hentbolda ve ferdi branşlarda Malatya’yı tarayarak, kabiliyetli çocuklarımızı liglere sokmak. Onların gerçekten doğru bir şekilde, ehil insanların elinde, doğru bir kurguyla, maddi imkansızlıkları aşmış ver ekipman, tesis sıkıntısı çekmeyen, nezih ortamlarda spor yapan, yarışan ve bilinçli gençleri inşallah gerek Malatya gerekse de ülke sporuna hatta dünya sporuna inşallah katmış oluruz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet Ceylan (7 yıl önce)
    Hocam ata sporumuz güreş bitti bizahmet bu spora da bir el uzatın.Geçmiş yıllarda her dönem milli takımda bir Malatya'lı olurdu.Hiç unutmam 1968-70 yıllarıydı Üniversiteler arası güreş milli takımı 10 siklette Malatya'lı güreşçlerden oluşmuştu.
    0
    0
    Yanıtla