SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'yı Unutmamak, Unutturmamak..''

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan ve kısa adı MALMİŞ-DER olan Malatyalı Müteşebbis İşadamları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Abdulvahap Yıldırım, 130 bin civarında Malatyalı’nın yaşadığı İzmir’de Malatya’yı en işi şekilde temsil etme misyonunu üstlendiklerinin farkında olduklarını bildirdi.

İzmir’in emekli vali yardımcılarından olan dernek başkanı Yıldırım, özellikle İstanbul ve Ankara’da Malatya’yı temsil eden, geleneklerini ve yöresel özelliklerini yaşatan çok sayıda vakıf ve dernek bulunduğunu, Türkiye’nin 3. büyük kenti olan İzmir’de çok sayıda Malatyalı yaşamasına rağmen bir derneğin eksikliğinin hissedildiğini belirterek, bu konuyu zaman zaman bir araya gelip konuştuklarını, son olarak 9 kişiyle derneği kurup faaliyete geçirdiklerini bildirdi.

Derneğin üye sayısının kısa sürede 30’a ulaştığını ve ilginin her geçen gün arttığını belirten Yıldırım, İzmir’in değişen zaman içinde ve iç gözlerle çeşitlenen sosyal olgu nedeniyle yeniden şekillenen kültür dokusundan etkilenen ve kaybolmaya yüz tutan zengin mirasa Malatya’nın da renklerini katarak hizmet etmeyi görev saydıklarını da kaydetti.

Derneğin amaçları arasında başta işadamlarını bir araya getirip dayanışmalarını sağlamak, bunun yanında memleket hasreti çeken hemşehrilere kaybolmaya yüz tutan Malatya kültürünü, gelenek ve göreneklerini, yöresel yemeklerini tanıtmak, ihtiyaç sahibi olanlara maddi ve manevi katkıda bulunmak gibi görevlerin de olduğunu kaydeden Yıldırım’ın başkanlığındaki dernekte başkan yardımcılığını Mehmet Usta, saymanlığı İsmet Pekdoğan yaparken Feridun Yeşilyurt ve Recep Karagöz de üye olarak görev aldılar.

Derneğin iletişim adresleri de şöyle:

Adres: Nadir Nadi Caddesi, No: 12 SSK Blokları C–1 Kat: 2 No: 245–246 Konak-İZMİR

Telefon ve Faks: 0 232 4839898
İnternet Adresi:www. malmisder. org.tr
E-mail: malmisder@ttnet.net.tr

NOT: Haber için sayın M.Sinan Öztan'a teşekkürlerimizle..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız