SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'yı Üst Lige Çıkarıyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:23:08
'Malatya'yı Üst Lige Çıkarıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan’ın Malatya ziyaretinde yaptığı açıklamaları değerlendirerek, “Malatya’yı ulaşımda üst lige çıkarıyoruz. Bu hizmetler için başta Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Elvan’a olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

“GÜVENLİ VE KONFORLU ULAŞIM MALATYALILARLA BULUŞUYOR”

“Milletimiz daha konforlu ve güvenli yolculuk yapsın diye tüm Türkiye’yi demir ağlarla örüyoruz ve milletimizi Yüksek Hızlı Trenle buluşturuyoruz” ifadelerini kullanan Çalık, “Şu anda ülkemiz YHT ile tanışan ülkeler arasında Avrupa’da 6. Dünyada 8 konumunda. Ülkemiz her alanda büyük atılımlar gerçekleştiriyor. Dedelerimiz karadan gemileri yürüttü biz deniz altından trenleri yürütüyoruz. Ulaşım noktasında devrim gibi hizmetler gerçekleştirdik.  Malatya’mızda bu hizmetlerden yararlanıyor ve yararlanmaya devam edecek. Malatya, 2023 yılına modern demiryolu hizmeti ile girmiş olacak” dedi.

“KUZEY ÇEVRE YOLU TRAFİĞİ RAHATLATACAK”

Çalık, Malatya için ulaşım konusunda önemli bir yatırımın ihalesinin de 20 Ocak’ta yapılacağını söyleyerek şunları kaydetti:

“Kuzey Çevreyolu yapım ihalesi 20 Ocak 2015’te Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak. 500 Milyon TL’ye yakın bir yatırımı Malatya’mıza getirdik. Kuzey Çevre Yolu projesi 54 KM olup, yüksek yol standartlarına sahip olacak. Güzergah Malatya Havaalanı yolunu Özal köyü civarında kesecek. Devamında Malatya – Sivas yolunu kesen güzergah Battalgazi ve Bulgurlu istikametinde devam ederek Pütürge yol ayrımında sona erecek. Malatya’mıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

MALATYA İÇİN 3 ÖNEMLİ TÜNEL TAMAMLANIYOR

“Malatya için önem taşıyan 3 tünelimiz de tamamlanıyor” diyen Çalık,  “Bunlardan biri olan Karahan Tünelimizin toplam uzunluğu gidiş-dönüş olduğu için 3 bin 200 metre. Tünelin ışığı da hamd olsun göründü. Şuanda bağlantı yolları ile ilgili çalışmalar var. İnşallah Karahan Tüneli’nin Mayıs ayında hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Çalık sözlerine şöyle devam etti:

“Diğer bir önemli tünel Malatya – Adıyaman - Kahramanmaraş bağlantımız olan Gölbaşına uzanan güzergahta Erkenek Tünelimizdir.  Erkenek Tüneli yol kazaların yaşandığı riskli yerlerden biriydi. Şimdi bu tünelle vatandaşımız güvenli yolculuk yapacak ve Tünelin hizmete girmesiyle yol 400 metre kısalacak. Böylece zaman ve yakıttan tasarruf edilerek milli ekonomiye de katkı sağlanacaktır.

Erkenek Tüneli 3 bin 630 metre uzunluğunda olacak. İnşallah bu yılın sonunda onun da açılışını yapacağız.  

“Yine bir başka projemiz ise Malatya ile Elazığ arasında Karakaya Barajı üzerinde inşa edeceğimiz ve Türkiye’nin 4. Büyük asma köprüsü mahiyetindeki Kömürhan Köprüsü’dür. Devler gibi eserler bırakmak için iktidarımız karınca misali çalışıyor. İstanbul’a üçüncü köprü yapıyoruz, Körfez Geçiş Köprüsü yapıyoruz. Aynı teknikle, aynı teknoloji ile tamamen milli eser olarak Kömürhan’a asma köprümüzü inşa edeceğiz. Ayrıca 2 bin 400 metre uzunluğundaki Kömürhan Tünelini yapıyoruz. Bu projemiz de 2016 yılında tamamlanacak. Bu yatırım ile Malatya’yı ulaşımda üst lige çıkarıyoruz. Hizmetler için başta Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Elvan’a olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız