SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'yı Yakından İzliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak ve bazı yöneticileri Vali Ulvi Saran'ı ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret ettiler.

VALİ'Yİ ZİYARET..
Valilik makamında, MEV Genel Başkanı Prof. Dr. Musat Parlak, MEV Malatya Şubesi Başkanı Necdet Narin ve MEV eski genel başkanı Şaban Taçyıldız, Vali Saran'ı ziyaretlerinde önce eğitim, sonra ise kayısı çiçeklerinin dondan yanması konuları görüşüldü.

MEV Genel Başkanı Prof.Dr. Musat Parlak, MEV olarak 500 Malatyalı üniversite öğrencisine ayda 100 TL burs verdiklerini belirtip, Beylerderesi'nde yapacakları okul konusunda da önümüzdeki günlerde temel atmayı planladıklarını bildirdi. Malatyalı olan İstanbul'da iş adamı Abdullah Kığılı'nın da Malatya'ya eğitim yatırımı yapacağını söyleyen Parlak, vakıf olarak eğitime daha fazla hizmet için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Bu arada, ziyaret sırasında Malatya'da kayısının dondan zarar görmesi konusu da gündeme geldi. Vali Saran konuşmasında, kayısı dışında, ceviz, armut, üzüm, elma ve kiraz gibi alternatif meyvelere yönelinmesini tavsiye etti. Saran, "Üreticilerimize meyve fidanı bahçesi oluşturmada, yaptıkları harcamanın yarısını devlet karşılıyor. Bundan daha güzel destek olur mu" ifadelerini kullandı.

Meyvelerin saklanması için 8 soğuk hava deposunun önümüzdeki günlerde yapılacağını belirten Vali Saran, "Ayrıca 10-15 adet daha soğuk hava deposu yapılırsa, meyveler saklanır ve daha fazla fiyatla satılır" ifadelerini kullandı.

BELEDİYEDE..
Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak beraberinde vakıf üyeleriyle birlikte, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı da ziyaret etti.

Malatya dışında yaşayan Malatyalılar olarak Malatya’yı daima özlediklerini belirten Prof. Dr. Parlak, “Dışarıda yaşayan Malatyalılar olarak Malatya’nın sorunlarını daha yakından takip ediyoruz. Malatya’ya her gelişimizde Sayın Belediye Başkanımızı ziyaret edip fikir alışverişinde bulunuyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Eğitim alanında vakfımızın büyük çalışmaları bulunmakta. Malatya’yı geleceğe eğitimli, yetişmiş çocuklarımız taşıyacaktır. Malatya’yı ileride temsil edecek, Malatya’nın tanıtımına, gelişimine katkı sağlayacak çocuklarımızın yetişmesinde Malatya Eğitim Vakfının büyük destekleri olmuştur. Eğitime bu katkılarının artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız