SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yla Yanıt!

A- A+ PAYLAŞ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ü cahil olmakla suçlayarak, "MHP, Türkiye'nin her karış toprağında siyaset yürütmektedir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasındaki sözlerine cevap veren AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün'e tepki gösterdi. Ergün'ün, MHP'nin 30'a yakın yerde barajı aşamadığından bahsettiğine işaret eden Vural, milletin tercihine MHP olarak her zaman saygı duyduklarını ifade etti. MHP'nin 8 Şubat 2009'da 40. yılını kutlayacağına işaret eden Vural, "Türkiye'nin bütün zaafiyeti, oraları iktidar partisinin PKK'nın jargonunu
kullanarak bir kurtarılmış bölge gibi ortaya koymasından kaynaklanmaktadır. Benim oradaki bütün illerde il başkanım var, ilçelerde ilçe başkanlarım var be cahil adam. Bilmiyorsan sus bari" diye konuştu.

21. dönemde MHP'nin Ağrı'dan, Adıyaman'dan, Ercincan'dan, Erzurum'dan, Gaziantep'ten, Kars'tan, Malatya'dan, Şırnak'tan, Şanlıurfa'dan milletvekili olduğunu hatırlatan Vural, oradaki vatandaşların DTP ve AKP'ye mahkum olmadıklarını herkesin göreceğini ifade etti. O bölgede bir takım kurtarılmış bölgeler gösterilmesinin bühtan olduğunu dile getiren Vural, "MHP, Türkiye'nin her karış toprağında vardır, her karış toprağında siyaset yürütmektedir" şeklinde konuştu.

MHP'nin bir önceki dönemde Doğu ve Güneydoğu'nun birçok ilinde belediye başkanı bulunduğunu hatırlatan Vural, "Ercincan merkez kimindi, Erzurum merkez kimindi ey Nihat Ergün. Sen yoktun oralarda, bölücülerle beraber miydin?" diye konuştu.

Bir siyasi partinin, bir siyasal projenin temsilcisi sıfatıyla MHP'nin o bölgede siyaset yapmadığını ifade etmesinin, kafalarındaki projeyi ortaya koyduğunu öne süren Vural, bu açıklamaların, AKP'nin bu bölgeyi başkalarına teslim etme anlayışının bir tezahürü olduğunu öne sürdü. Vural şöyle konuştu:

"MHP, Türkiye'nin her karış yerinde siyaset yürütmeye kararlıdır. Milletimiz oy verdiği zaman hizmetindedir. Oy vermediği zaman da saygılıdır. Onların şerefli oylarıyla MHP olarak TBMM'de temsil ediliyoruz. Haddini bilsin. Bir Grup Başkanvekili'nin, Türkiye'nin her yerinde yürüttüğümüz bu şerefli mücadeleyi gözardı eden bu tip ifadeleri, kendi geçmişini inkar edenlerin düştüğü durumdur. Sayın Nihat Ergün önce şunun hesabını vermelidir. Gavur Dağı ve Sivas hattını sana kim çizdirmiştir. Sen eklemleme demekle neyi kastettin. Bunun hesabını soracağız. Gün gelecek bunların hesabı teker teker sorulacak. Bizi siyasi tembellikle suçlayanlar MHP'nin şerefli geçmişini anlamamış demektir."

AKP'nin milleti muhatap almayan yaklaşımını ve grup başkanvekillerinin bu sözlerini, iflas eden siyasetlerinin bir yansıması olarak gördüklerini belirten Vural, "Biz her yerde varız be cahil adam. Çok istiyorsan gel seni Hakkari'ye, Şırnak'a götüreyim. Biz bu milletten oy almak için Barzani'den medet ummadık. PKK'dan medet umanlar olmuştur. Aynaya bakmalılar" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız