SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın En Büyük Rüyasıydı"

0
Güncellendi - 2016-11-10 02:11:37
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Beydağı Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi çerçevesinde bugüne kadar 682 bin fidan toprakla buluştu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün başlatığı proje ile ilgili değerlendirme yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Beydağı’nın yeşile bürünmesi Malatya’nın en büyük rüyasıydı. 2009 yılında başladığımız ‘Beydağı Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi’ çerçevesinde bu rüyanın gerçekleştirilebilmesi için Beydağ’ının coğrafi yapısı da göz önünde bulundurularak farklı bir teknik uyguladık” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Beydağı’nın ağaçlandırmanın önünde engel olan yatay ve sert tabaka ile kaplı olduğunu vurgulayarak “Paletli ekskavatörler ile bu tabakayı 120 cm derinliğinde ve 100 cm genişliğinde kırarak dikim çukurları oluşturduk. Açılan bu çukurlara ise yüzeyde bulunan toprağı doldurularak bu çukurları dikime hazır hale getirdik. Dikilen fidanların gelişimini artırmak için ise sulama havuzları kurarak bu fidanları suladık. Projenin başladığı günden bu tarafa Beydağı’nda bin 650 dekar alanda çalışma yapıldı. Bu alanlarda ekskavatör ile gradoni şeklinde 87,6 kilometre teras yaparak, sedir, karaçam, ardıç, mahlep, badem ve akasya türlerinden 682 bin fidanı toprakla buluşturduk. Buradaki çalışmalarımız yüzde 95 başarı oranına ulaştı. Beydağı’nı vatandaşlarımızın yeşille buluşabileceği, hafta sonlarını aileleriyle ve çocuklarıyla tabiatla iç içe olacağı alanlar haline getiriyoruz. Halkımızı yeşille buluşturuyoruz” diye konuştu.

 Eroğlu “Bu projeyi incelemek üzere zaman zaman kurumumuzdan yeni başlayan personel Malatya’ya geliyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Bakanlığımıza bağlı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü’nden bir heyet çalışmaları yerinde görmek için teknik gezi düzenledi” ifadelerini kullandı.

Bülten

foto (2)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Hemşeri (7 yıl önce)
    Hayırlı olsun ve CUMANIZ MÜBAREK olsun YÜCE ALLAH DAN dilerim SELAMÜN ALEYKÜM
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (7 yıl önce)
    Özellikle eski valimiz sayın Ulvi SARAN beye sonsuz teşekkürler sayın valimizin o projede çok büyük emeği geçti projenin başından sonuna kadar tüm emeği geçenlere teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (7 yıl önce)
    ağaçları dikenden Allah razı olsunda bu ağaçlar görünmesin diye 10 küsür katlı tokilerle kerneğin tamamını kapatanlara ne diyeceğiz kışın güneş görmüyecek sayenizde eski devlet hastanesinin oradan dağa doğru bakın betondan beydağı bile görünmüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sıtkı Çam (7 yıl önce)
    1967 yılında Ş.K.Özalper Endüstri Meslek Lisesinde okurken tüm öğrenciler Beydağında kazma, kürek ile ağaç dikimine katılmıştık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Söz konusu olan yer benim evimin karşı. Her Malatyalı oturduğu yerden baktığında Beydağını da görüyor. Bu büyüklükte çam ağaçları ve yeşillik NEREDE?
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Sayın bakanım sizler mutlaka çok büyük destek verdiniz ama bu projenin mimarı Allah selamet versin kendilerine zamanın valisi sayın Ulvi SARAN dır. O dönemde Malatya için yaptığı ama kendisi gittikten sonra uygulanmayan projeleriyle (şimdiki il kültür müdürü Levent İskenderoğlu çok iyi bilir) Malatya yı turizm ve kültür şehri yapacaktı;ama dönemin siyasilerine ters düştü ,valiyi gönderdikten sonra bütün projelerini iptal ettiler.(birkaç projesi Malatya büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmaktadır.)
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ancak yapılan ağaçlandırma çalışmaları yine de yeterli değildir. Beydağını yeşille buluşturmalı. Baktığımızda bir orman örtüsü görmeliyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • YALÇIN BARUTÇU (7 yıl önce)
    Emeği olan herkese binlerce teşekkürler. Ancak bu çaba devlet büyüklerimisin. Peki biz halk olarak ne yapabiliyoruz? Bana göre her dönem binlerce gönüllü fidan dikmek için canı gönülden destek verecektir. " FIDANIMI BENDE DİKMEN İSTİYORUM " Kampanyasize başlatılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • YASEMİN (7 yıl önce)
    Tüm tarım arazileri imara açıldı.Bazi büyüklerimiz önce buralardan arsa aldi sonra imara açıp buyk karlar elde etti.Dunyanin en verimli ovası (onu bile ne veremediler ne yolları düzgün ne binalar uyumlu)sozumona kentlesti.kesilen ağaçların yerine suslu ışıklar kalan ucbes ağaca renkli kazaklar giydirildi.Ve çorak arazi ağaç tutmuyordu diye ağlıyoruz.Buna goz yuman Malatyalı buna oy veren Malatyalı.Elbetteki su ana kadar tek bir damla yağmur düşmemiş tabiiri caizse lanetlenmiş şehirde toz toprak soluyan Malatyalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Semt Sakini. (7 yıl önce)
    TOKİ de Cadde kenarlarına ilk baharda bine yakın en az 4-5 yaşında fidanlar dikildi. Ancak sulama ve bakımı yapılmadığı için büyük çoğunluğu kurudu. Bakmayacaksanız dikmeyin kardeşim. Devletin milyonlarca lirası boşa gidiyor. TOKİ ye ilk taşındığımız da dağ başı falan ama havası manzarası güzel diye avunuyorduk. Şimdi dağıtılan bedava kalitesiz kömür yüzünden kışın nefes alamıyoruz. Geçen hafta boyunca 1+1 binaların her birine birer kamyon bu kömürlerden döküldü. Ve daha şimdiden akşamları pencere açamıyoruz. Bu kadar kaliteli kömür rezervimiz varken bu kalorisi düşük kömürü niye çıkarıp dağıtıyorsunuz anlamıyorum. Eminim her torba kömür kapıya gelene dek bir dünya paraya mal oluyordur. Bir taraftan milyon tane ağaç dikip bir taraftan milyon torba kötü kömür dağıtmak tamda bize yakışır bir çelişki...
    0
    0
    Yanıtla
  • O kömürler ve 1+1 ler seçim yatırımıdır.soludugunuz bir havanın ne önemi var?
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (7 yıl önce)
    Doğru haber özeti şudur aslında Vali Ulvi SARAN dan Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus Önal (7 yıl önce)
    Malatyamız için son zamanların en güzel haberi. 1990'lerin başlarında yemyeşil olan beydağı tekrar yemyeşil olmalı. Bu süreç hızlanmalı. Emeği geçenlere teşekkürler. Ancak bu yeşillik güney çevre yolu ile taçlandırılmalıydı. Bir an önce TOKİ'nin kötü görüntüsü ortadan kaldırılmalı. saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (7 yıl önce)
    Sayin bakanim sadece dikildi fidanlar susuzluktan ve bakimsizliktan bir cogu kurudu bakim sart
    0
    0
    Yanıtla