SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malçlama Sistemi Tuttu'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:44:04
'Malçlama Sistemi Tuttu'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende İlçesi’nde, malçlama sistemiyle sebze üretiminde başarı elde edildiği bildirildi. Yetkililer, malçlama sisteminin uygulandığı bölgede inceleme yaptı. 

İl Tarım Müdür Yardımcısı Resul Karakuş, “İlçe Müdürümüz daha önce Arapgir’de yaptığı gibi Darende’de de başarılı, çok memnun oldum. Örnek bir çilek bahçesi ve örnek bir çiftçilere göstermek için biber domates ekmiş. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

İlçe Tarım Müdürü Hilmi Öksüztepe ise, “Bizim amacımız çiftçiye sebze nasıl daha kolay yaptırılır onu göstermektir. Biz bunun için burada 7 dönüm arazi üzerinde 1 dönüm çilek yaptık. Bunun dışında bir kısmını ilçe emniyet müdürlüğüne hobi bahçesi olarak verdik. 4 dönüm arazide ise domates ve biber yetiştiriyoruz. Bunları bir açıkta bir malçlama denilen toprak sıcaklığını düzenleme sistemi ile yetiştirmeye başladık. Gördük ki malçlama sisteminde sebze daha kaliteli hem verim yüksek ve gövde gelişimi mükemmel. Demek ki bundan sonra yapmamız gereken açıkta sebze yetiştirmekten ziyade malçlama sistemi ile sebze yetiştirirsek çok daha büyük avantaj sağlayacağız. Çiftçilerimiz sebzeciliğin zor iş olduğu için yapmak istemiyorlar neden hem otlama hem çapalama sorunu var. Ama malçlama sisteminde gördüğümüz gibi ot diye bir şey yok çapalama diye bir şey yok uygulama bahçemizi gelsin görsünler ”ifadelerini kullandı.

İnceleme gezisine, İl Tarım Şube Müdürü İbrahim Özer de katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız