SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malezya'da Uçak Düştü !

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:00:41
Malezya'da Uçak Düştü !
A- A+ PAYLAŞ

Malezya Havayolları'na ait 239 kişi taşıyan yolcu uçağı denize çakıldı. Uçakta çoğunluğu Çin'den olmak üzere 13 ayrı ülke vatandaşı bulunuyor. Yolcular arasında Türk vatandaşı ise yok.

Malezya Hava Yolları'na ait Boeing 777-200 tipi bir yolcu uçağı, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek için havalandı.

İçinde 227 yolcu ve 12 mürettebat bulunan Malezya Havayolları'na ait 239 kişi taşıyan yolcu uçağı Tho Chu adası yakınlarında denize çakıldı.

Kuala Lumpur - Pekin uçuşunu yapmakta olan MH370 sefer sayılı Boing 777-200 tipi yolcu uçağıyla bağlantı yerel saatle gece 2.40'ta (TSİ 20.40) kesilmişti. Kalkıştan yaklaşık iki saat sonra deniz üzerindeyken radarda kaybolan uçakta, 1'i bebek olmak üzere 227 yolcu ile 12 mürettebat bulunuyordu.

Çin devlet televizyonu CCTV'ye göre, 13 ayrı ülke vatandaşı taşıyan uçak, kaybolduğu sırada Vietnam hava kontrol sahasındaydı. Malezya Havayolları'nın yayımladığı bilgilere göre, uçakta Türk vatandaşı bulunmuyor. Uçaktakilerin büyük çoğunluğunu Çin vatandaşları oluşturuyor.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: DÜŞTÜĞÜNE DAİR BİZ İZ YOK

Ancak uçağın düştüğü haberini Malezya Ulaştırma Bakanlığı yalanladı. Yapılan açıklamaya göre uçağın düştüğüne dair bir işaret yok.

Çin resmi haber ajansı Şinhua'nın haberine göre, kurtarma ekipleri, Vietnam'ın güneyindeki Camau'ya 120 deniz mili uzaklığındaki bölgeden sinyal kaydedildiğini duyurdu.Çin'in başkent, Pekin'deki uluslararası havalimanında da endişeli bekleyiş sürüyor.

Malezya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı 1995 yılında iç hat seferi sırasında düşmüş ve kazada 34 kişi hayatını kaybetmişti. Havayolu'nun kaza sicili o yıldan bu yana temizdi.

Toplam 88 uçaklık filoya sahip Malezya Havayolları, geçen yıl yapılan Dünya Seyahat Ödülleri oylamasında Asya'nın önde gelen havayolu seçilmişti. Buna karşın, son dört çeyrek üst üste zarar açıklayan şirketin son dönemde mali sorunlar yaşadığı biliniyor.

Öte yandan, Asya'da son derece hızlı büyüme kaydeden havayolu taşımacılığına ilişkin güvenlik endişeleri uzun süredir gündemde. Hızla büyüyen havayollarının yapısal sorunları ve insan kaynakları sıkıntıları endişeye yol açıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız