SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mali Tatil 1 Temmuz'da Başlıyor

A- A+ PAYLAŞ

1 Temmuz'da başlayacak olan 'Mali Tatil'in 20 Temmuz'a kadar devam edeceği bildirildi. Bu süreler içerisinde verillmesi gereken her türlü beyanname ve bildirimlerin öteleneceği öğrenildi.

Mali tatille ilgili açıklama yapan Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Bahattin Ülger, "Bu yasa ile amaçlanan; hareketli iş yükü altında yorulan muhasebeci ve mali müşavirlerin, 20 günde olsa mevzuattan ve yoğun iş yükünden uzak bir tatil geçirmeleridir. Mali tatile rastlayan yükümlülükler tatil süresinde ötelenecektir. Bu süreçte yapılması gereken iş ve işlemlerin, tatil bitimini takip eden 7 iş gününde yapılması ve bitirilmesi gerekecektir. Yani beyana

dayalı tarhiyata, kanuni süresinde verilmesi gereken, sürekli ve süreksiz beyannamelerin (Muhtasar, Katma Değer, Damga Vergileri vs) normal süresinde değil, 27 Temmuz 2011 akşamına kadar verilmesi gerekecektir. İkmalen ve re'sen veya idarece yapılan tarhiyatlarda, vadesi mali tatile rastlayan vergi, resim ve harçlar ile vergi cezaları ödeme süreleri de mali tatil nedeniyle uzamış olacaktır.Tebliğ edilmiş ve son günü mali tatile rastlayan ihbarnamelerin indirim istemi de 27 Temmuz 2011 tarihine kadar uzamış olacaktır. Hal böyle olunca, 20 günde yapılması gereken muhasebe işlemlerinin 7 güne sığdırılması için meslek mensuplarının daha da fazla çalışması gerekmektedir. Daha fazla çalışma ise meslektaşlarımızı daha fazla strese sokmaktadır" ifadelerini kullandı.

Ülger, sözlerine şöyle devam etti: "Temmuz ayında verilmesi gereken her türlü beyanname ve bildirimler ile Vergi Daireleri ile Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri'ndeki iş ve işlemlerin bir ay ötelenerek, Ağustos ayında, kanuni süresinde temmuz ayı ile birlikte verilmesidir. Mali tatil o zaman önem kazanacak ve meslek mensuplarınca gönül rahatlığı ile yapılacak bir tatil olacaktır. Her şeye rağmen mali tatil, Muhasebeci Mali Müşavirler adına kazanılmış bir haktır. Bu hakkın meslek mensupları tarafından en iyi ve faydalı bir şekilde kullanması gerekir. Bu sebeple meslek mensuplarımızın mali tatil sürecini verimli bir şekilde kullanmalarını dilerim" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız