SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mali Tatil Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:08:40
Mali Tatil Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ramazan Bozkurt, “Mali tatil süresi içinde tüm meslek mensupları bürolarında özellik arz eden konular için gerekli eleman bulunduracak olup, bu işlemler dışında yapılması gereken iş ve işlemler mali tatil uygulaması bitiminden sonra yerine getirilecektir” dedi.

SMMMO Başkanı Ramazan Bozkurt, 2 ile 22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan mali tatil nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Mali tatil, 2 ile 20 Temmuz 2013 günleri arasında uygulanacaktır. Diğer taraftan 20 Temmuz 2013 günü, Cumartesi gününe rastladığından mali tatil 22 Temmuz Pazartesi mesai saati başlangıcına kadar devam etmiş olacaktır. Mali tatil sadece bildirim ve beyanların sürelerinin ertelenmesine yönelik olup mali tatile rastlayan döneme ilişkin muhasebeci ve mali müşavirler tarafından yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerin dışında vergi daireleri ve diğer kuruluşlar tarafından kayıt dışı işlemlere ait denetim ve kontrol normal şekilde devam edecektir. Mükelleflerin mali tatil süresinde yasalarda öngörülen şekilde düzenlemesi gereken belgeleri düzenlemeleri ve mükelleflerin bu konudaki yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirmeleri gerekmektedir.

Mali tatil süresi içinde tüm meslek mensupları bürolarında özellik arz eden konular için gerekli eleman bulunduracak olup, bu işlemler dışında yapılması gereken iş ve işlemler mali tatil uygulaması bitiminden sonra yerine getirilecektir. Bu konuda mükelleflerin duyarlı olmaları ve farklı bir talepte bulunmamalarını önemle rica ederiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız