SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mali Tatil ve Uyarılar

A- A+ PAYLAŞ

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Malatya Şube Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, "Mali tatil süresince mükelleflerin duyarlı olmalı ve farkı bir talepte bulunmamalarını önemle rica ederiz" dedi.

SMMMO Malatya Şube Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, oda binasında yaptığı basın açıklamasında, "2010 yılı mali tatil uygulaması 1-20 Temmuz tarihleri arasındadır. Mali Tatil uygulandığı tarihlere denk gelen sürelerde; Vergi Dairelerine verilen beyannameler bildirimler ve ödemeleri, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tabi işverenlerin, beyan, bildirim ve ödemeleri, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası beyan bildirim ve ödemeleri, 4857 sayılı İş Kanununa göre işverenlerce yapılması gereken, beyan bildirim ve ödemeleri, 1479 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar beyan bildirim ve ödemeleri, 2926 sayılı Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanununa tabi sigortalıların, bildirim beyan ve ödemeleri, Mali tatilin bitiminden itibaren 7 gün içinde (27.Temmuz.2010 tarihine kadar) yerine getirilecektir. Mali tatile rastlayan sürelere ilişkin tebligat işlemlerinde süre, mali tatilin son gününden itibaren işlemeye başlayacak. Mali tatilin sona erdiği günü izleyen yedinci gün mesai saati bitiminde sona ermiş sayılacaktır" ifadelerini kullandı.

"Ayrıca Mali tatil süresince inceleme amacıyla defter ve belgelerin ibrazı talep edilmeyecektir. Mali tatil uygulama süresinde Gümrük idareleri, il özel idareleri ve belediyeler tarafından tarh ve/veya tahsil edilen vergi, resim ve harçlarla ile Özel Tüketim Vergisine ilişkin beyan, bildirim ve ödemelere normal süresi içerisinde yerine getirilecektir" diyen Altaş, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Mali tatil sadece bildirim ve beyanların sürelerinin ertelenmesine yönelik olup Mali tatile rastlayan döneme ilişkin Muhasebeci ve Mali Müşavirler tarafından yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerin dışında Vergi daireleri ve diğer kuruluşlar tarafından kayıt dışı işlemlere ait denetim ve kontrol normal şekilde devam edecektir. Mükelleflerin mali tatil süresinde yasalarda öngörülen şekilde düzenlemesi gereken (Fatura, Fiş vb.) belgeleri düzenlemeleri ve mükelleflerin bu konudaki yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirmeleri gerekmektedir.

Mali tatil süresi içinde Tüm meslek mensupları bürolarında özellik arz eden konular için gerekli eleman bulunduracak olup; bu işlemler dışında yapılması gerek iş ve işlemler mali tatil uygulaması bitiminden sonra yerine getirilecektir. Bu konuda mükelleflerin duyarlı olmalı ve farkı bir talepte bulunmamalarını önemle rica ederiz"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız