SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Maliki Yok, Yıldız Yerinde!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:36:06
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Irak'ı bölüyorsunuz, bilmem şurayı bölüyorsunuz’  diye, dünya kadar bu kürsüden konuşmalar yaptınız. Ne oldu? Sonuç ne oldu? Enerji stratejilerinde Türkiye bir adım daha öne gitti. Maliki yerinde mi? Yok. Taner Yıldız yerinde. Maliki yerinde mi? Yok. O günün suçladığınız Başbakanı bugün Türkiye'nin Cumhurbaşkanı oldu. Yani, Cumhuriyet Halk Partisinin ne enerji stratejisi ne ekonomi stratejisi ne de halkla ilgili sosyal stratejileri var” dedi.

CHP’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında verdiği gensorunun TBMM’dae görüşülmesi esnasında AKP Grubu adına konuşmayı Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı yaptı.

Fındıklı, “Gensoru, bir partinin siyasi stratejisini, enerji stratejisini eleştiren, diğer partilerin kendi stratejilerini ortaya koyan bir konu değil; gensoru, tamamen, yönetimde olan bakanlarla ilgili, onların yaptığı uygulamalarla, şahsiyetleriyle, onurlarıyla ve yaptığı işlemlerden dolayı bir iddia içermektedir. Dolayısıyla, bir gensoru üzerinde konuşma yaparken gensorunun başta başlığına ve sonunda da içeriğine ciddi anlamda bakmak gerekir. Cumhuriyet Halk Partisinin vermiş olduğu bu gensoru önergesi… Ben şunu çok arzu ederdim: Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde hem madencilikten anlayan hem iş dünyasından gelen çok değerli insanlar vardı; keşke bu önergeyi verenler önce bu arkadaşlarımıza bu iddiaları bir inceletseydi, onlardan yeterli bilgiyi alsaydı bu gensoruyla ilgili bu iddiaları ve bu çelişkileri bugün yaşamamış ve mahcup duruma düşmemiş olacaklardı” diye konuştu.

“MALİKİ YERİNDE Mİ? YOK. TANER YILDIZ YERİNDE”

Fındıklı şunları söyledi: 

“Şimdi iddia şu, başlığı şu: Bu firmalara işlerin ihalesiz ve usulsüz verilmesi sağlanıyor, başlıkta bu yazıyor ve "Bu işi de Taner Yıldız yaptı." diyor. Şimdi içini okuyacağım. "Bu iki firma, başlangıçta yapılan sözleşmeler mevzuata uygun, sorun taşımayan sözleşmeler olmuştur, usulüne uygun olmuştur." İki: Ek işler verdiği hususunu, TKİ Genel Müdürlüğünü, bu ek işlerle ilgili 30/6/2011 tarihinde mevzuata uygun olarak ek işler verildiğini de burada iddia ediyor ve yine işin başından beri bu işin redevans işi olduğunu ve Kamu İhale Kurumuna da bağlı olmadığını burada zikrediyor, süre uzatımında da dönüyor, "Kamu İhale Kurumuna niye tabii değildir." diyor. Şimdi, başlığını okuyorsunuz, ciddi bir iddia var, içeriğini okuyorsunuz içinde kendisiyle çelişen birçok olay var ve insanların kafası karışıyor. Dolayısıyla, ben yerinizde olsaydım bu önergeyi kendi içerinizde madencilikten iyi anlayan çok değerli insanlarla oturup hazırlar ve ortaya getirirdim. Konu tamamen siyaseten baş edilemeyen, mücadele edilemeyen, siyaseten bir varlık gösterilemeyen bir muhalefetin çırpınışlarıyla alakalı bir konudur. Ben iddiamı söylüyorum. Gensoruyu getirip, onun içerisine başka şeyler koyup Petrol Ofisiyle alakalı bahsetmek demek "Bu gensorunun içeriğine inanmıyorum, ben başka konulara giriyorum." demektir. Şimdi, Taner Yıldız'la alakalı bir önerge verdiler, iki verdiler, üç verdiler, dört verdiler, beş verdiler, altı verdiler. Yani daha düne kadar Maliki'nin yanında yer almadınız mı ekonomi politikaları, enerji politikalarıyla ilgili? "Irak'ı bölüyorsunuz, bilmem şurayı bölüyorsunuz." diye, dünya kadar bu kürsüden konuşmalar yaptınız. Ne oldu? Sonuç ne oldu? Enerji stratejilerinde Türkiye bir adım daha öne gitti. Maliki yerinde mi? Yok. Taner Yıldız yerinde. Maliki yerinde mi? Yok. O günün suçladığınız Başbakanı bugün Türkiye'nin Cumhurbaşkanı oldu. Yani, Cumhuriyet Halk Partisinin ne enerji stratejisi ne ekonomi stratejisi ne de halkla ilgili sosyal stratejileri var.” 

“UYDURUK İDDİALAR VAR”

Milletvekili Fındıklı, “Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: Taner Yıldız Türkiye'nin en başarılı Enerji Bakanlarından biridir. Türkiye'nin enerji politikalarıyla ilgili, strateji olarak arkasında güçlü bir Hükûmetle birlikte, Türkiye'yi Orta Doğu'da bir enerji oyuncusu yapmıştır. Rusya'yla olan ilişkilerde, doğal gaz boru hatlarıyla, petrol boru hatlarıyla ilgili yaptığınız tenkitlerin hepsi burada sizle yerle bir olmuştur ama Taner Yıldız'ın ve Türkiye'nin geleceği her zaman açık olmuştur. Şunu kesinlikle, samimiyetle söylüyorum: Eğer Türkiye'de bir devlet aklı varsa Taner Yıldız'ın tecrübelerinden, yaptığı çalışmalardan ve birikiminden Enerji Bakanlığı ve hükûmetlerin Taner Yıldız'ın bundan sonraki hayatından da istifade etmesi gerekmektedir. Buraya çıkıp ulu orta taş atmakla Taner Yıldız'a bir şey olmaz. Kayseri'nin bir evladı Everest Tepesi gibi, Erciyes tepesi gibidir; istediğiniz kadar taş atın, Taner Yıldız dünyada enerji politikalarında sözü dinlenen, onunla tartışılan, ağzına bakılan, ağzından çıkan lafa bakılan bir Bakandır, en başarılı bakanlarımızdan biridir. Dolayısıyla, burada uyduruk birtakım şeylerle, içinde ciddi anlamda çelişkiler yaşayan ve olayları çarpıtarak bir Bakanı suçlamak hem de kişisel anlamda suçlamak…Bakın, bütün bu eleştirilerinizi enerji politikalarımızla ilgili yapsaydınız saygıyla karşılar ve tartışırdım ama gensoru dediğiniz şey ciddi bir iştir, insanın kişiliğiyle, onuruyla muhatap olduğunuz bir konudur. Siz eğer uyduruk şeylerle bir insanın kişiliğini, onurunu, haysiyetini tartışmaya açarsanız, unutmayın, siz de kişiliğinizi, onurunuzu ve haysiyetinizi tartışmaya açmış olursunuz. Bu konuyu ciddiye almanız lazım” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız