SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malıma 1500 Kişi Ortak Olmuş!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:11:38
'Malıma 1500 Kişi Ortak Olmuş!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Konak Kasabası Kuyuönü semtinde oturan Selim Mutlu isimli vatandaş, Malatya Belediyesi’nin, adına tapulu 100 dönümlük arazi üzerinde yaptığı şuyulandırma işlemi sonucunda kendisine ait araziye 1500 kişinin ortak edildiğini ileri sürdü ve “100 dönümün üzerinde arazim var ama 1 metre yeri bile satamıyorum. Böyle bir dünya olur mu? ” sözleri ile uygulamaya isyan etti. 

Gayrimenkulleri üzerindeki şuyulandırma işleminden dolayı yaşadığı mağduriyeti anlatmak ve uygulamanın düzeltilmesinin sağlanmasını talep etmek üzere Malatya Belediyesi’ne gelen ancak herhangi bir yetkiliye ulaşamayan Selim Mutlu, derdini son çare olarak Malatya Belediye Meclisi toplantısını takip eden Yeni Malatya Gazetesi Muhabiri’yle paylaşarak sesinin duyulmasını istedi. 

Tecde ve Konak’taki 100 dönüme ulaşan gayrimenkulleri üzerinde Malatya Belediyesi’nin kendisinden habersiz şekilde şuyulandırma işlemine tabi tuttuğunu ve son derece adaletsiz bir uygulamaya imza attığını ileri süren Selim Mutlu, yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Ben Konak Kasabası Kuyuönü’nde oturuyorum. 100 dönümün üzerinde arazim vardı. Borcum nedeniyle bu arazilerin bir kısmını satmak istedim. Belediye burayı şuyulandırmış ve 1500 kişiye hisse vermiş. Durumdan haberim yoktu. Arazilerimden bir kısmını satmak istediğim için olayı fark ettim. 100 dönümün üzerinde arazim var ama 1 metre yeri bile satamıyorum”. 

Kendi adına tapulu 100 dönümlük gayrimenkulün tapularını da gösteren, Malatya Belediyesi’nin  şuyulandırmaya tabi tutarken şahsının tüm hukuki ve yasal haklarını ayaklar altına aldığını iddia eden Selim Mutlu, Malatya Belediyesi’ne gelerek kendisine yapılan haksızlığı gidermek için yetkililerle görüşmek istediğini, ancak saatlerce kapılarda beklemesine karşın hiçbir yetkili ile görüşemediğini söyledi. 

“100 dönüm arazimden bir metre yer satamıyorum”

Borçları olduğunu, bu nedenle gayrimenkullerinden bir kısmını satmak zorunda olduğunu, ancak 100 dönümlük gayrimenkulün 1 metresini bile satamadığını ifade eden Selim Mutlu, “Böyle bir dünya olur mu? Böyle bir dünya var mı? Benim 18 adet tapum var ama 1 metre yer satamıyorum. Bu nasıl bir iş. Belediyeye geldim durumu sormak için, ama bana cevap verecek bir kimse yok. Yetkilinin burada olmadığını söylediler. Muhatap bulamıyorum” diye konuştu. 

Malatya Belediyesi’nin yaptığı işlerde vatandaşın hakkına ve hukukuna riayet etmek zorunda olduğunu belirten Selim Mutlu, belediyenin şuyulandırma işlemleri sırasında imar mevzuatına uygun biçimde kamu payı ayırmasına itirazı olamayacağını vurgulayarak “Belediye kendine ne kadar yer alacaksa alsın, bizim hakkımızı versin. Belediye sözde şuyulandırma yapmış ama aslında benim arazimi peşkeş çekiyor. Bunun ilgililerinin ilgilenmesini istiyorum. Herkes duysun AK Parti böyle yapıyor. 100 dönüm arazim var 1 metre yer satamıyorum. Bizim haricimizide 1500 kişiyi ortak etmişler. Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir ülkesinde yok ama AK Parti bunu yapıyor işte” sözleri ile isyanını dile getirdi. 

“Dava açacak gücüm yok”

 Malatya Belediyesi’nin yasa dışı ve hukuka aykırı şuyulandırma işlemini iptal ettirmek için dava açmak istediğini ancak dava açmasını sağlayacak parası olmadığını söyleyen Selim Mutlu “Ben esnafım, ben zarar etmişim iflas etmişim, dava açacak gücüm yok. Belediyeye geldim muhatap bulamadım.  Koskoca Malatya Belediyesi’nde benim için bu kadar hayati önemi olan sorunla ilgili olarak dinleyecek, yol gösterecek, çözüm üretecek bir kişi bile bulamadım. Beni oradan oraya yolladılar, kapılarında beklettiler. İmar Müdürlüğü’ne gittim, bana biz bakmıyoruz dediler. Sonra da bu konuyla ilgili yetkilinin burada olmadığını söylediler” şeklinde konuştu. 

Selim Mutlu AK Parti Malatya milletvekillerine de seslenerek “Allah rızası için biri bu adaletsizliği gidersin. Derdimize bir çare bulsun” çağrısında bulundu. 

Haber-Fotoğraf: Güler HAZAR – Yeni Malatya Gazetesi 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız