SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maliye Bakanına Söyledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:59:49
Maliye Bakanına Söyledi
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Malatya’ya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatyaspor eski yöneticilerinden Metin Kaya ile yaptığı görüşmede futbol kulüplerinde yöneticilik yapan yöneticilerin, kulüplerin maliye ve SGK borçları ile ilgili sorumluluklarının yeniden düzenlenebileceğini söyledi.

Malatyaspor eski yöneticilerinden Metin Kaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çalık Eğitim Kampüsü’nün açılış töreni sırasında, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşerek, kulüp yöneticilerinin bireysel olarak görev yaptıkları dönemin tüm borçlarına karşı sorumlu olmasının adil bir uygulama olmadığını ve eski kulüp yöneticilerinin bu konuda ciddi mağduriyetler yaşadığını söyledi.

Mevcut durumda spor kulübü yönetim kurulu üyesi olan her yöneticinin görev yaptığı dönemin borçlarının tümüne karşı tek başına sorumlu olduğuna dikkat çeken Malatyaspor eski yönetim kurulu üyesi Metin Kaya, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaşanan sorunları ve sorunun çözümü için yaptığı öneriyi şöyle anlattı: “Sayın bakanım, mevcut durum biz eski yöneticileri büyük sıkıntıya sokuyor. Biz Malatyaspor’un kayyuma kalmaması için Malatya mülki yöneticilerinin ekonomik yardım yapacakları vaadi ve  ricası ile görevi üstlendik. Fakat bu vaadler yerine getirilmedi. Yaklaşık 9 aylık görev süremizde maliye ve SGK borcu olarak altından kalkmamız mümkün olmayan miktarda borç birikti. Çünkü biz kendi yağıyla kavrulan küçük ve orta ölçekli ticari faaliyetle uğraşan insanlarız. Dönemin yönetimi bu borcun sorumluluğunu üstlenmek zorunda kaldı. Fakat her bir yönetici toplam borca karşı tek başına sorumlu tutuluyor. Biz bunun adaletsiz bir durum yarattığını düşünüyoruz. Bu nedenle sizden yardım talep ediyoruz. Bunun yerine yönetim kurulunun görev yaptığı dönemin toplam borcu yönetici sayısına bölünsün ve her yöneticiye ne kadar borç düşüyorsa o kadarını ödesin ve hukuki, mali sorumluluktan kurtulsun. Bu durum sadece bizim değil, Türkiye’deki tüm spor kulüplerinin sorunudur”.

Malatyaspor eski yöneticisi Kaya Production reklam ajansı sahibi Metin Kaya’nın önerisini ilk olarak olumsuz karşılayan ve böyle bir konuda herhangi bir yeni yaklaşım getirmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir süre sonra Metin Kaya’yı yanına çağırarak soruna ilişkin daha ayrıntılı bilgi aldı. Bu bilgileri dinleyen Maliye Bakanı Şimşek, “Sizin de dediğiniz gibi bu durum sadece Malatyaspor’a özgü bir sorun değil. Türkiye çapında karşılaştığımız bir sorun. Sizi dinlerken daha ayrıntılı bilgiler edinmiş oldum. Ankara’ya dönünce bu konuda neler yapılabilir, yeni bir düzenleme yapılmasının hukuki altyapısı var mı yok mu araştıracağım. Elimden geleni yapmaya çalışacağım” dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, Malatyaspor eski yöneticisi Metin Kaya’ya bazı bakanlık bürokratların adını da vererek, bakanlıkla temasta olmasını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız