SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Maliye Bakanlığımız Yeni Paketin Müjdesini Paylaşacak"

0
Güncellendi - 2020-11-07 23:10:11
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, yaptığı açıklamada Maliye Bakanlığı tarafından yakın zamanda küçük esnafa yönelik destek paketi açıklanacağının müjdesini verdi.

Tüfenkci, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i ziyaret ederek esnafların sorunlarını dinledi. Esnaf Sarayı  toplantı salonunda esnaflarla bir araya gelen AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, ziyarette, Maliye Bakanlığı tarafından yakın zamanda küçük esnafa yönelik destek paketinin açıklanacağı müjdesini verdi.

Tüfenkci, "Esnafımız ne zaman darda kalsa ne zaman zorda kalsa ticaret erbabımız ne zaman bu noktada sıkışsa devletimiz bu noktada inisiyatif alıyor. Pandemi salgın sürecinde yaklaşık 630 milyar özellikle işletmelere, KOBİ'lere üreticilerimize salgını hafifletmek adına hükumetimiz kredilerle destek vermiştir. İşsizlik ödenekleri ile destek verdik. Halk Bankası aracılığıyla, Malatya’ya Mart ayı ile Eylül ayı içerisinde 935 milyonun üzerinde kredi kullandırıldı. Bunun 6671 esnafımıza sırf 331 milyar faizsiz kredi paraf esnaf kartları vasıtasıyla 4403 esnaf 25 milyarın üzerinde kaynak kullandırmışız. Yine 234 esnafımıza küçük işletmemize can suyu vermişiz. Yaklaşık 100 milyonun üzerinde bu sadece Halk Bankası aracılığıyla kullandırılan paradır. Ziraat Bankası ve Vakıfbank aracılığıyla da kullandırdıklarımıza baktığımızda bu süreç içerisinde eski parayla 1,5 trilyon bu noktada Malatya'ya kaynak sağlanmış oldu. Bunların tamamı yetmez. Esnafımızı büyütmemiz lazım. Küçük işletmelerimizi ayakta tutmamız gerekiyor. Bu anlamıyla Maliye Bakanlığımız önümüzdeki süreçte çok kısa süre sonra sadece ilçelerdeki küçük esnafa küçük işletmelere ildeki küçük işletmelere yönelik paketin de müjdesini kamuoyuyla paylaşacak” dedi.

TBMM’de görüşülen borç yapılandırması konusunda bilgi veren Tüfenkci, “Bunlar neleri kapsıyor birçok esnafımız belki bunu merak ediyor. Özellikle gelir vergisi katma değer vergisi motorlu taşıtlar vergisi özel tüketim vergisi tüm idari para cezaları hazine alacaklarını kapsayan vergi borçlarının yapılandırması bunu peşin ödemek isteyenlere de ayrıca ekstra indirimler getiriliyor. Yine vergi cezaları gecikme faizleri gecikme zamları trafik cezaları para cezaları karayolları kanuna göre kesilmiş cezalar olmak üzere yapılandırmaya gidiliyor. Yine sosyal güvenlik primi cezaları gecikme faiz zamları cezaları yapılandırmaya giriyor” dedi.

Tüfenci, TMO’nun kayısı alımı yapmasından Onkoloji Hastanesi’nin açılmasına yapılan hizmetleri de dile getirdi.

Deprem evlerine teşekkür etti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren de konuşmasında, Tüfenkci’nin bakanlık döneminde de milletvekilliği döneminde de esnafı desteklediğini belirterek, teşekkür etti. 24 Ocak tarihinde Malatya ve Elazığ’da gerçekleşen depremde yardım seferberliğinin başlatıldığını kaydeden Evren, "7 ay gibi kısa bir sürede 25 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’mıza yapmış olduğu ziyarette depremden dolayı evlerini kaybeden vatandaşlarımıza tören ile anahtarlar teslim edildi. Devletimizin böyle bir kısa süre içerisinde deprem mağdurlarına evlerini teslim ediyor ben bu yaşta bunu gördüm devletimize hükümetimize emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Evren, esnafların sorun ve sıkıntılarını Tüfenkci’ye iletti.

Keskin, iki lambaya dikkat çekti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ise Tüfenkci’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gece yarısı yanan iki tane lambanın biri devletin lambasıdır diğeri ise esnafın lambasıdır. Hem depreme döneminde hem de korona virüs salgınından dolayı esnaf sanatkarlar camiası olarak Türkiye genelinde çok büyük hizmetler vermiştir. Büyük destekler vermiştir bakanlık döneminde esnaflarımıza esnaf Sanatkarlar camiası olarak gittiği illerde beraberde çok gezdik. Tüfenkci'nin bakanlığı döneminde de bütün esnaf ve sanatkarlar camiasına kucaklayarak onları ziyaret ederdi. Türkiye'deki esnaf sanatkarlar camiası sayın bakanımız Bülent Tüfekçi hiçbir zaman esnafları unutmadı” ifadelerini kullandı.

Keskin, zamlardan şikayetçi oldu

Piyasada sıkıntı olduğuna da parmak basan Keskin, esnafların büyük marketlere karşı direnemediğini ve zor durumda olduğunu da dile getirdi. Keskin, dövizin ve altının yükselmesi ile bunun piyasaya olumsuz yansımaları olduğuna dikkat çekip, birçok ürünün zamlandığını buna da önlem alınması gerektiğini kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Paket (3 yıl önce)
    İlk seçimlerde sandıkta, millet sizi komple paketleyip gönderecek...
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    Masallah çok güzel paylastı eniştemizde gitti
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıtkı ilbak (3 yıl önce)
    Sayın Milletvekilimiz maalesef doğru bildiğiniz söyleme cesaretini gösteremiyorsunuz. Berat Albayrak istenilen bilgi ve yetkinliğe sahip olmadığı halde arkasında durduğunuza dair sosyal medyada paylaşımda bulundunuz. Nerede o Eski Cumhurbaşkanımız çok değerli ve bilge Turgut Özal'ımız. Sizden doğru bildikleriniz söylemeniz ve daha iyiler için mücadele etmenizdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pötürgeli Xalô Ramo (3 yıl önce)
    Bakanın bu sefer gerçekten müjdeyi paylaştı dün akşam ???
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Hükümette paket çok. Açıkla açıkla bitmiyor, ancak işsizlikte bir türlü bitmiyor. Ya bu paketler boş, ya da bir işe yaramıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akın (3 yıl önce)
    Paylaştı paylaştı ne kadar güzel paylaştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (3 yıl önce)
    Paylaştı Çok da mutlu olduk
    0
    0
    Yanıtla
  • musa (3 yıl önce)
    bakansızda kaldık vaybee
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    destek dediği kredi 2002 den önce kredi haramdı şimdi kredi kullanmayan yok ..titan gibi bir gün bir yerde patlar borçla borçlandırma ile ekonomi dönmez ..aşırı borçlanma..insanların alım gücü yok paralar müteahhidlerin elinde onlar da dolar stokluyor olan millete oluyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirto (3 yıl önce)
    Vaybe Malatya'ya bu vekil ne emek çekiyor nankörlük yapıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye Sevdalısı (3 yıl önce)
    Ekonomiyi canlandırmak istiyorsanız tüketiciyi destekleyin. Müteahhitleri desteklediniz de ne oldu. Şimdi esnafa kredi mi? Esnaf borcunu nasıl ödeyecek? para kazanamazsa, tüketici vatandaş korkusundan ne markete gidebiliyor ne bakkala cebinde para olacak ki alışveriş yapsın piyasada para dönsün, ekonomi ancak tüketicinin desteklenmesi ile toparlanabilir. Kısacası, desteği tabana yaymak lazım Sayın Bakanım, belirli bir kesime değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekonomiden gram anladığın yok cahil cahil konuşma tüketiciye para versen paranın değeri düşer 1 liralık mal 2 lira olur. Ve hiçbir şey değişmez. Ekonomin iyi olması için üreteceksin. Esnafa kredi vermekle iş olmaz. Şimdi kredi aldı diyelim sonra ne olacak. Krediyi nasıl ödeyecek. Tek çare üretim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye Sevdalısı (3 yıl önce)Omer isimli kullanıcı yorumuna
    çok bilgili son aylarda ne kadar para basıldığını ve bu paraların nerelere aktarıldığını araştır ondan sonra konuş, fiyatlara gelince ekonomiden anlayan uzman arkadaş, ki benden bilgilisin madem sana basit anlayabilecegin bir ornek: yaklasik bir yil once 900-1000 gr. banyo sabunu 8-11 Tl arasinda, bugun ayni markalar 450-600 gr. ambalajla 14-18 Tl arasinda vatandasin sirtina vurulan yüke sabunla ornek sana. Ekmek, et, süt, bisküvi, gofret, sıvı yağ vs.vs. havayla suyla besleniyorsun ki fiyat değişimlerinden bihabersin. Kisacasi, zaten para basildi ama bu para vatandasin cuzdanina girmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Sabık bakanımızın eski parayı yeni parayla kullanmasının hikmetini ben size açıklayayım:1 Malatya'da küçük esnaf Halkbank aracılığıyla 100 milyon kredi kullanmış. Vakıfbank aracılığıyla ise 1,5 milyon lira kredi kullandırılmış. Bakanımız biliyor ki koca Malatya'nın iki koca bankadan alabildiği kredi bir bakanın Mercedes S serisi makam aracının bile parası kadar değil. Bu yüzden 1,5 milyon demek yerine 1,5 TRİLYON diyor. Trilyon mu kaldı? Kalmadı. Kendi de biliyor kalmadığını ama Ak Parti işine geldiği yerde eski parayı hep yeniden zikrediyor... O 100 milyon kredi ise adı üstünde kredi, yani borç. Faizi var mı yok mu bilemem ama aynı dönemde gelişmiş ülkeler KARŞILIKSIZ para dağıttı esnaflara da vatandaşlara da. Az uz da para değildi dağıttıkları. Sayın bakanımız da biliyor ki, devletin kasasında vatandaşa dağıtacak para kalmamıştı, o paralar sözde bedavaya yatırılan, araç geçmese de araç geçmiş gibi devlet ödeme garantisi DOLAR üzerinden verilen projelere gitmişti para. Hatırlarsınız, o dönem de "Devletin cebinden beş kuruş harcamadan köprü yaptık," diyorlardı... Vallahi, vatandaşı olup vergisini ödeyen biz olmasak çok şenlikli, çok komik ülkeyiz. Adamlar benden aldıkları parayı şuna buna dağıtıp çarçur ediyor, ben devlete muhtaç kaldığımda ise uygun görürse kredi puanımı, borç olarak veriyor. Neyse, bu kış dolar yakan şovmen esnafın halipürmelalini hep birlikte göreceğiz nasıl olsa...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (3 yıl önce)
    Maliye bakanım paket açıkladıkça batıyoruz i. Hep iyi sinyaller alıyoruz diyordu. Alım gücümüz 10 yıl da yarı yarıya indi 2010 yılında 1850 TL maaç alıyordum dolar o yıl 1.17 TL idi. Yani neredeyse 1300 dolar maaş alıyordum. Şimdi dolar 8.55 yani benim en az 13.000 TL maaş almam lazım ama yarısını alabiliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben 15.999 lira alıyorum yetmiyor demekki 43.999 almam lazım.haksizlik bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (3 yıl önce)Zirto isimli kullanıcı yorumuna
    Tanıdım seni jöleli Ekonomist
    0
    0
    Yanıtla
  • çakırrr (3 yıl önce)
    müjdeler olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    sayın vekil ülke ne zmn düzelecek pahallılık aldı gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)berk isimli kullanıcı yorumuna
    Ülkenin ekonomisinin bozuk olduğunu kabul ederlerse belki düzeltmek için adım atarlar. Ekonomi bakanı çıkıyor şahlandık, uçtuk, kaçtık, parende attık diyor, herkes de alkışlıyor. Demek ki ekonomi iyi. Aksini söyleyenler dış güçlerin maşası falandır :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Resmen milletle dalga geçiyorlar ayıptır ya 2 yılda 4.paket mi açıklanacak ülke batıyor kardeşim siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla