SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maliye, Bir Günde Hesaplarınızı Boşaltabilir..!

A- A+ PAYLAŞ

Maliye Bakanlığı, borcunu ödemeyenlerin banka hesaplarına uyguladığı e-haciz yöntemini yaygınlaştırıyor. Buna göre Maliye, Cebri Tahsilat Sistemi adını verdiği uygulama ile gerekli tutarı borçlunun banka hesabından direk olarak çekecek.

Bu yıl, vergi borcunu ödemediği için haciz işlemiyle karşı karşıya kalan mükelleflerin yüzde 90'ına bankalar kanalıyla da e-haciz başlatılması planlanıyor.

Maliye'nin kararını hurriyet.com.tr'ye değerlendiren Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Maliye'nin ilgili kanun maddesi uyarınca böyle bir yasal yetkisi olduğunu ve bunu halihazırda bir süredir kullandığını belirtti. Kızılot, Maliye'nin şimdi bu yetkisinin kullanım alanını daha da artıracağını belirtti.

Maliye'nin e-haciz yetkisi ile ödenmeyen trafik cezalarını bile banka hesaplarından çekebileceğini kaydeden Kızılot, "Ancak şu anda Maliye daha büyük borçların peşinde" dedi. Kızılot, Maliye'nin kendisine borçlu vatandaşların alacaklı olduğu kişilere giderek, "bu tutarı bize ödeyin" deme yetkisinin olduğuna da dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız