SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Maliyeciler Karşılığını Alamıyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:53:12
'Maliyeciler Karşılığını Alamıyor'
A- A+ PAYLAŞ

Büro-Sen Malatya Şube Başkanı Fehmi Bingöl, Vergi Haftası nedeniyle Vergi Dairesi Binası önünde basın açıklaması yaparak “Maliye çalışanları maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır” 

Basın açıklamasında konuşan Bingöl, her yıl Şubat ayının son haftasının ülkede Vergi Haftası olarak kutlandığını hatırlatarak “Bizler de Büro Memur-Sen olarak Vergi Haftasını farklı etkinliklerle kutlamak isterdik ancak, ülkemiz gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplayan, devletin bütçesini yapan, harcamalarını kontrol eden Maliye Bakanlığı çalışanlarının uğradığı hak kayıpları, verilmeyen hakları bizleri burada bir araya getirdi” dedi.

Maliye çalışanlarının en büyük görevinin devletin gelirlerinin toplanmasında ve harcanmasında düzen sağlamak olduğunu dile getiren Bingöl konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu ana görev ülkemiz ekonomisinin can damarıdır. Şayet devletin gelirleri toplanmazsa ya da toplamada aksaklıklar yaşanırsa ülkemizin mali yapısı, sosyal yapısı, kısacası ülkemizin her alanı olumsuz yönde etkilenir. Maliye ve Gelir idaresi çalışanları toplam bazda milyonlarca lira değerindeki evraklara büyük bir risk altında imza atmaktadır. Yapılan görevin her alanında başta para ve menkul, gayrimenkul kıymetler olduğu için çalışanların azami dikkatli ve mevzuata hakim olması gerekmektedir. Yapılacak en ufak bir hatanın düzeltilmesi çok zor olmaktadır. Bazen ise en ufak bir hata nedeniyle personele karşılanması güç olan zimmetler çıkmaktadır ve personel aylar hatta yıllar süren mahkemelerle uğraşmak zorunda kalmaktadır. Ülkemiz ekonomisi için gece gündüz demeden, mesai mevhumu gözetmeden çalışarak milyarlarca vergiyi tahsil eden Maliye çalışanları maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır”

Yapılan açıklamanın ardından grup Maliye binası önünden ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız