SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maliyeciler Söyledi, Mükellef Dinledi..

A- A+ PAYLAŞ

Kamuoyunda görevleri vergi ve diğer gelirleri en az maliyetle toplamak, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu sağlamak olarak bilinen maliyeciler, bu kez koro halinde türkü söyledi. Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, ceza kesen, asık yüzlü ve soğuk maliyeci imajını yıkmak istediklerini belirtti. Öte yandan Vergi Haftası münasebetiyle Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğrencilere yönelik "vergi" konulu konferans düzenlendi.

MALİYECİLERİN KONSERİ..
Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü'ne bağlı Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı'nın, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, kurumlar ve gelirler vergisi beyan dönemi öncesinde maliyeye bağlı personellerden oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu, ilk konserini Sabancı Kültür Merkezi'nde verdi. Konsere kalabalık bir vatandaş topluluğuyla birlikte Vali Vekili Bayram Öz, Vali Yardımcıları Abdullah Küçük ve Engin Durmaz, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök katıldı. Toplam 15 bayan ve 20 erkek maliyeciden oluşan Türk Halk Müziği Korusu, daha çok halk tarafından bilinen eserleri seslendirdi. Zaman zaman maliyeci solistlerin de sahneye çıktığı konseri izleyenler, alkışla tempo tutarak koroya destek verdi.

Vergi Dairesi Başkanlığı'nın personelinden oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu'yla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, "Koro üyelerinin hepsi Vergi Dairesi Başkanlığı'nın personeli. Bu arkadaşlarımızın içerisindeki yetenekleri için biz sadece önderlik ettik. Kısa sürede onları organize ederek, o cevherleri ortaya çıkarttık. Malatya halkına daha güzel şeyler vereceğiz. Huzurevi'nde ve daha değişik yerlerde bu konserlerimiz devam edecek" dedi.

Ceza kesen, asık yüzlü ve soğuk maliyeci imajını yıkmak istediklerini belirten Vergi Dairesi Başkanı Özkök, "Beyan dönemi öncesinde insanların moral ve motivasyonlarını arttırmak için bu tür etkinliklerimiz artacak. Ceza kesen, asık yüzlü, soğuk maliyeci imajını bir noktada yıkmak üzere bu gibi sosyal faaliyetlerimiz devam edecek" diye konuştu.

"Koronuz, turnelere de çıkacak mı?" şeklindeki soruya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, "Bölgemizdeki Elazığ, Tunceli ve Adıyaman denetim anlamında bize bağlı. İsterlerse koromuzu oralara da gönderebiliriz. Niye olmasın" cevabını verdi.

OKULLARDA KONFERANS..
Öte yandan Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı'nın organizesiyle merkez Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen konferans öncesi öğrencilere üzerinde, "Vergi ülkemizin aydınlık geleceği için" yazılı kalem ile şeker dağıtıldı.

Konferansta konuşan Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı'nda görevli Vergi Denetim Yardımcısı Mikail Yılmaz, alış verişlerde kesinlikle fiş alınmasını önerdi. Fiş vermeyenlerin Alo 189'a bildirilmesini isteyen Yılmaz, "Fiş almayı alışkanlık haline getirirsek, vatandaşlık ödevimizi yerine getiririz. Çünkü ülkemizin aydınlık geleceği için önemlidir. Alacağınız her fiş, sonradan geri size hizmet olarak döner. Çünkü devlet aldığı vergilerle birçok hizmeti vatandaşa yapar" dedi.

"Sizler genç yaşta vergi bilincine erişirseniz vergi kayıp ve kaçağı yıldan yıla azalacak. Ödenen her kuruş vergi, ekonomik yaşama daha canlılık kazandıracak" diyen Mikail Yılmaz, daha sonra verginin önemini örnekler vererek anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız