SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Maliyet Azalacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:39:01
A- A+ PAYLAŞ
Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) ile bir ortak satınalma şirketi arasında başta elektrik ve akaryakıt olmak üzere 10'a yakın girdinin ucuza temini için protokol imzalandığı bildirildi.
 
MİAD'dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:
 
"Malatya İşadamları Derneği ve Nar Girişim Ortak Satınalma AŞ arasında düzenlenen protokol ile MIAD Üyesi işadamları, başta elektrik ve akaryakıt olmak üzere ona yakın harcama kalemini indirimli satın alacak.
 
Nar Girişim Ortak Satınalma ve Pazarlama AŞ ‘nin yapmış olduğu kurumsal anlaşmalar sonucu firmalar elektrik, akaryakıt, mobil iletişim, araç kiralama, patent hizmetleri, kurye, kargo, damacana su gibi ihtiyaçlarını anlaşmalı kurumlardan indirimli satın alabiliyor. Sağladığı güç birliği ile üyelerine fiyat avantajı sağlayan Nar Girişim, MİAD ‘la yaptığı iş birliği ile Malatyalı İşadamlarını da bu avantajlara ortak ediyor. Malatyalı İşadamları da Nar Girişim AŞ’nin sunduğu indirimli koşullardan faydalanabilecek, böylece maliyetlerini düşürerek rekabet avantajı elde edebilecektir.     
 
Nar Girişim AŞ Genel Müdürü Burak Ünaldı, oluşturulan güç birliği sayesinde üyelere somut avantajlar sağlandığını belirtirken, sistemin genişledikçe faydasının artacağını, MIAD’la yapılan kurumsal anlaşma ile MIAD üyelerine ciddi avantajlar sağlanacağını, maliyet avantajlarından faydalanan firmaların girdi maliyetlerini düşürerek daha rekabetçi bir yapıya kavuşacağını vurguladı. Ülke ekonomisinde söz sahibi, küresel ekonomide de iddialı firmaların maliyet yönetimine büyük önem verdiğini belirten Ünaldı, “Dünya ekonomisinin bugünkü durumda firmalar rekabet üstünlüklerini ancak girdi maliyetlerini düşürerek sağlayabiliyor” dedi.
 
MIAD Başkanı Yunus Akdaş ise üyelerine fayda sağlayacak her türlü işbirliğini desteklediklerini belirtirken, iş hayatının rekabetçi olmayı gerektirdiğini, iş adamı derneği olarak üyelerin rekabet gücünü artırmaya yönelik bu gibi iş birliği ve hizmetlerin süreceğini kaydetti. Malatyanın çıkardığı markaların Türkiye’nin kendi sektörlerinde en önde gelen markaları olduğunu söyleyen Akdaş, “Bu gibi işbirlikleri ile markalarımızı daha da güçlendireceğiz. Yerel firmalarımızın ulusal, ulusal firmalarımızın global oyuncular olmasını hedefliyoruz” dedi.
 
Kiler Holding Perakende Grup Başkanı ve Nar Girişim Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler  ise güç birliği oluşturan bu sistemin sosyal fayda yaratma amacının ön plana çıktığını ifade ederken, “Girişimciliğin ön plana çıkması, girişimci düşüncenin ve girişimci firmaların desteklenmesi ile ülke ekonomisi kazanacak. Nar Girişim’in, güç birliği oluşturan ve firmalara maliyet avantajları sunarak daha rekabetçi kılan özelliği ile ülke ekonomisine fayda sağlayacak, sosyal amacı ile öne çıkan bir yapı olduğuna inanıyoruz.” dedi. 
 
ORTAK SATIN ALMA NEDİR?
Günümüz iş dünyasında firmaların rekabet ortamında ayakta kalabilmesi için yapması gereken en önemli şeylerden biri, girdi maliyetlerini düşürmektir. Kümelenme ve ortak satın alma yöntemiyle, tedarikçi ve sistem üyelerine avantajlı fiyatlar sağlanır ve bu girdi maliyetleri en minimal seviyeye düşürülür. Böylelikle firmalar, rekabet gücünü arttırır.
 
NEDEN ORTAK SATIN ALMA?
Ortak satın alma yöntemiyle firmalar, birçok ürün ve hizmet kaleminde avantajlı fiyatlar elde edebilmektedir. Ortak satın alma sistemi sayesinde, kimi tedarik kalemlerinde perakende satış fiyatı üzerinden  %75’ler e kadar indirimler sağlanabilmektedir. %15 - %75 oranları arasında indirimlerin sağlandığı sistem sayesinde üye firmalar maliyet kalemlerine göre  %20 - %25 oranlarında bir maliyet avantajı elde edebilmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız