SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Maliyeti 15 Milyon TL"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:31:03
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da bazı köy ve mezralardan merkezdeki ilköğretim ve liselere taşınan öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığına maliyetinin 15 milyon lira olduğu belirtildi. 
     
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması dolayısıyla gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
     
Bulut, bugün ilköğretim ve liselerde 170 bin öğrenci ve 10 bin öğretmenin ders başı yaptığını anlattı. 
     
Kış şartları nedeniyle taşımalı eğitimde sorun olup olmadığının sorulması üzerine Bulut, çeşitli yerleşim birimlerinden merkezdeki ilköğretim okullarına yaklaşık 10 bin öğrenciyi taşıdıklarını söyledi. 
     
Aynı öğrencilere öğlen yemeği de verdiklerini kaydeden Bulut, ''2 yıldan bu yana 9'uncu ve 10'uncu sınıfları da taşıyoruz. Köylerinde, beldelerinde lise olmayan 3 bin 250 civarında liseli öğrencimizi merkezdeki liselere taşıyoruz'' dedi. 
     
Taşıma için 815 araç kullandıklarını ifade eden Bulut, ''Büyük bir sektör gerçekten. Bunun bize maliyeti yılda 15 milyon lira'' diye konuştu. 
     
''Kar, kış şartlarında bu çocukların dağdan, dereden, tepeden geçirilerek taşınması elbette risk içeriyor'' diyen Bulut, dua ettiklerini belirtti. Bulut, şöyle konuştu: 
     
''İnşallah çocuklarımıza herhangi bir tehlike, sıkıntı dokunmaz. Şu an bir problemimiz yok. Çocuklarımızın hepsine ulaşıyoruz. Sadece bugün ve yarın olmak üzere Arapgir ilçemizde Yatılı İlköğretim Bölge Okulumuz iki günlüğüne tatil edildi. Diğer yerlerimizde okullarımız açık. Ulaşılamayan, köy yolu kapalı olanları İl Özel İdaremizle görüşüyoruz. Onlar yolları açıyorlar. Açılamayan bazı yerleşim birimleri var. Pütürge gibi yerlerde. Buralarda da yollarımız açıldığında eğitim öğretim faaliyetleri devam edecek. Bu anlamda sıkıntılı değiliz.'' 
     
Bulut, Malatya'ya son atamalarda 489 öğretmen ataması yapıldığını da sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız