SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maliyeti 80 Bin TL

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan ve yaklaşık 80 bin TL'ye mal olan Dede köyü kapalı devre sulama suyu projesi gerçekleştirildi. Gelecekte çiftçilerin spiral sulama yapabilecekleri bir imkanı sağlayan bu proje, vatandaşın işlerini büyük ölçüde kolaylaştıracağı bildirildi.

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Haluk Şener, ''Sayın Valimiz Ulvi Saran ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Sami Er'in kurumlar arası göstermiş olduğu diyalog neticesinde Malatya Çiftçisinin 10 yıl sonra kavuşacağı sulama projelerinin bir an önce hayata geçirile bilmesi için çalışmalar başlatmışlardı. İller Bankası'na borçlanılarak kaynak temin edilen 10 bin TL İl Özel idaresi tarafından yapılacak sulama suyu projelerine aktarılmıştı. Bu projelerden bir tanesi daha hayata geçirildi. Yapılan çalışmalar vatandaş tarafından ilgi ile izlenmektedir. Birim Müdürleri olarak 2010 yılı sulama seferberliği ilan edildikten sonra projelerin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları hız verdik. Malatya'nın kaysıya dayalı bir ekonomi yapısı olduğunu, coğrafi şartlar nedeniyle üreticinin yeterli ürün alamaması başta Malatya ekonomisini etkilediği gibi, ülke ekonomisine de büyük zara verdiğini görülmektedir" dedi.

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Proje Mühendislerinden Erhan Mordoğan ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

''Malatya İl Özel İdaresi tarafından İhalesi yapılan ve 80 TL ye mal olan Dede köyünde yapılan bu proje,2010 yılı sulama seferberliği kapsamındadır. DSİ ana kanalında 4 noktadan su alımı yapılıp, alınan su borular ilen alt kotlardaki labirel olarak yanlara verilmektedir. Bu proje kapsamında 330 metre PC boru döşendi. 27 adet su alım lagarı yapıldı. Projenin içinde köy ortak kullanım ve hayvanlarının su ihtiyacını görecek bir yer ıslah edildi. Çünkü burası daha önce bataklıktı. Köyün sağlığı açısından
burası kurutulmuş oldu. Bu proje kapsamında zaman içinde basınçlı sulamadan dolayı tarla içinde fıskiyeli sistem kurulma imkanları da var. Amaç verilen suyun en ekonomik ve bitki tarafından en iyi alına bilirliğini sağlamaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız