SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Maliyetten Kaçınmamalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:14:11
A- A+ PAYLAŞ

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olan ve Turgut Özal Tıp Merkezi'nde  Kimya Mühendisi olarak görev yapan Orhan Sezgin Selçuk, "Hangi sektör olursa olsun işveren kendine düşen sorumluluğu tam manası ile yerine getirmeli, iş sağlığı ve güvenliği konusunda alması gereken tedbirlerle ilgili hiçbir maliyetten kaçınmamalı" dedi. 

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde meydana gelen maden faciası ve ölümlü iş kazası nedeniyle açıklama yapan (C) sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Kimya Mühendisi Orhan Sezgin Selçuk, daha önce de iş kazaları konusunda yazdığı yazılarda iş kazalarında işverene çok büyük sorumluluklar düştüğünü ve bu konuda multidisipliner bir bakış açısı sergilemek gerektiğini bildirip, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde meydana gelen maden faciası ile ilgili ise şu açıklamalarda bulundu: 

"Maalesef kaza hiçbir zaman geliyorum demez. Yine ölümlü bir iş kazası ile karşı karşıya kaldık ve birçok eve ateş düştü. Tabi ki her sektörde karşılaşılan iş kazaları maden sektöründe risk boyutunda daha çok kendini göstermekte. Gaz yükselmesi nedeniyle meydana gelen bu patlamada şu dersleri çıkarmalıyız; hangi sektör olursa olsun işveren kendine düşen sorumluluğu tam manası ile yerine getirmeli, iş sağlığı ve güvenliği konusunda alması gereken tedbirlerle ilgili hiçbir maliyetten kaçınmamalı. Ayrıca işveren iş kazası meydana getirebilecek risk faktörlerini mesai saatinde güncel olarak çok iyi gözlemlemeli veya gözlemlettirebilmelidir. Kazaların önüne yüzde 100 gibi bir oranla geçmek tabi ki mümkün değil. Fakat tedbir almayıp veya alacağı tedbirin cüzi bir maliyetinden kaçmak da hiçbir vicdana sığmaz. Bu bağlamda devletimiz İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda mevzuat ve kanunlarla her şeyin standardını açıkça belirtmiştir. Bu yasalarda belirtilen maddelere uymaya birebir mecburuz. Eğer bunlara uyulmadığı veya ihmal edildiği takdirde uzuv kayıplı veya can kayıplı iş kazaları ile karşılaşmamız an meselesidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız