SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malum Gemi' Belediyeye Devir

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:58:40
'Malum Gemi' Belediyeye Devir
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir statüsü ile birlikte Baraj ve göletlerden de sorumlu olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Karakaya Baraj Gölü ile ilgili çalışmalarına devam ediyor. Yapımı devam eden 2 feribotun yanı sıra, eski Valilerden Ulvi Saran döneminde yaptırılan, ancak teknik eksikleri ve imalat hatası nedeniyle yüzdürülemediği için kıyıya çekilen "Malatya" adlı gezinti gemisinin Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletileceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Karakaya Baraj Gölü üzerinde araç ve yolcu ulaşımı için 2 adet feribot yapılıyor. Yapım işleri biten feribotların boya, elektrik ve marangoz işleri devam ediyor.

Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Baraj iskelesinde yapımı devam eden 30 araç ve 100 yolcu kapasiteli feribotlarının Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devri için resmi işlemler devam ediyor. Hibe yoluyla yapılacak olan devir işlemlerinin ardından, feribotların önümüzdeki aylarda suya indirilerek hizmete girmesi planlanıyor.

Yine Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan ve test edildikten sonra askıya alınan, kamuoyunun yapımı, işletilmesi ihaleleri ve yüzdürülememesi nedeniyle "Malum Gemi" olarak tanıdığı gezi teknesi de hibe yoluyla Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. 120 yolcu kapasiteli çok amaçlı tekne ile gezi ve organizasyonların yanı sıra balık bulucu olarak da hizmet verebilecek. 

Geçmişte birçok ölümlü kazanın meydana geldiği Karakaya Baraj Gölü ile ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu çalışmalarla Karakaya Baraj Gölü’nün hayat bulacağını söyledi.

Çalışmaların sürdürüldüğü baraj haritası sayesinde baraj altı derinlik, akıntı, tepe ve diğer özelliklerin tespit edilerek güvenli bir seyahat imkanı sağlanacağını kaydeden Başkan Çakır; balıkçı, gezi ve diğer baraj üzeri gezinti araçlarına verilecek olan ruhsatlarla da ihmal ve karmaşanın önüne geçileceğini belirtti.

Şu anda yapımı tamamlanma aşamasına gelen 2 adet feribot ve 1 adet gezi teknesinin resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki aylarda baraj gölüne indirileceğini de kaydeden Çakır, bundan böyle Karakaya Baraj Gölü’nün zorunlu bir yolcu geçiş yeri değil, düzenli bir deniz trafiğinin olduğu, herkesin güvenle seyahat edebileceği, gönül rahatlığıyla balıkçılık ve gezinti yapabilecekleri bir alan haline geleceğini sözlerine ekledi.

Bu arada Baraj gölü ve diğer göletler üzerinde balıkçılık veya başka amaçla seyir yapmak isteyenler, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan ruhsat almaları gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından denetimlerin sıkı bir şekilde uygulandığı belirtilerek, ruhsatsız teknelere cezai müeyyidelerin uygulanacağı hatırlatıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Karakaya Baraj Gölü iskelesine rahat ve kolay bir şekilde ulaşılabilmesi için Merkez - Karakaya Baraj Gölü güzergahında levhalama çalışması gerçekleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız