SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malum Gemi' Karada Kaldı!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:11:24
'Malum Gemi' Karada Kaldı!.
A- A+ PAYLAŞ

Demirleyeceği liman yapılmadan, Malatya Eski Valisi Ulvi Saran’ın özel ilgisi ile Karakaya Baraj gölü kıyısında, İl Özel İdaresi de ortak edilerek yaptırılan ve yaklaşık yüzde 75'lik hissesinin 3 işadamına ait olduğu ortaya çıkan turistik gezi gemisi için devlet liman yapmak için formül arıyor. 

Önerilen formül ise muhtemelen devletin devleti yanıltması ile gerçekleşebilecek nitelikte. 

Çünkü, ilgili mevzuata göre, Karakaya Baraj Gölü üzerinde turistik gezi amaçlı olarak kullanılacak olan gemi için DSİ’nin kalıcı bir liman yapması mümkün değil. 

Çoğunluk hisseleri, gemi yapımı için SODES kapsamında kredi alan işadamlarına ait olan ve küçük ortağı Malatya İl Özel İdaresi olduğu belirtilen gemiye liman yapılması için, son formül İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, konunun Vali Vasip Şahin tarafından gündeme getirilmesi sonrasında DSİ 9. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy tarafından üretildi. 

Yiğitsoy, geminin turistik gezinti gemisi olması nedeniyle, DSİ’nin Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin liman yapım talebini reddettiğini hatırlatarak DSİ’ye yeni bir yazı yazılması ve bu yazıda ‘Turistik kelimesi yerine, taşıma amaçlı gemi’ ifadesinin kullanılması halinde, geminin demirleyeceği bir yer tahsis edilebileceğini söyledi. 

Faruk Yiğitsoy yasa gereği turistik amaçlı gemiler için DSİ’nin kalıcı liman yapamayacağını belirterek ‘Biz Malatya’nın bu talebini Ankara’da görüştük. Yasa gereği turistik gezilerin yapıldığı gemilerin demirleyeceği kalıcı bir liman yapamıyoruz. Ancak İl Özel İdaresi, yeniden bir yazı yazıp, turistik kelimesi yerine ‘taşıma amaçlı’ kullanılacağını belirtirse prefabrik sistemli olmak kaydıyla geminin demirlemesi için yer tahsisi yapabiliriz’ diye konuştu. 

HABER-FOTO: Güler HAZAR (Malatya'ya Bakış)

ARŞİV FOTOLAR: Limanı olmadığı için karada kalan "Malatya" gezinti gemisi ve diğer fotoğrafta, dönemin Valisi Saran yapımına önayak olduğu geminin dümeninde..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız