SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malum Gemi' Kimin?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:45:04
'Malum Gemi' Kimin?!
A- A+ PAYLAŞ

Halen Kamu Güvenliği ve Düzeni Müsteşarı olan Malatya eski Valisi Ulvi Saran'ın girişimleriyle, Karakaya Baraj Gölü'nde turistik gezi ve Nemrut'a gölden turist taşıma amaçlı olarak inşa ettirildiği daha önce açıklanan, ortaklık durumu sonradan ortaya çıkan ve İl Özel İdaresi'nin "küçük ortak" olduğu anlaşılan geminin yan yatması nedeniyle vinç kiralama işi için Özel İdare Bütçesinden 60 bin TL para aktarılmasına ilişkin İl Encümeni kararında gemi için "Malatya Valiliği için inşa ettirilen.." ifadesine yer verilmesi, geminin sahipliği konusunu bir kez daha esrarengiz hale büründürdü.

MALATYA VALİLİĞİ İÇİN İNŞA ETTİRİLMİŞ!..

Karakaya Baraj Gölü’nün Atabey İskelesi’nde yaptırıldıktan sonra kullanılmadan indirildiği baraj gölünde yan yatan, vinçle emniyetli bir yere çekilmesi için yapılan çalışmalar hakkında malatyahaber.com'da 12 Ağustos günü haber yayınlanan Malatya adlı geminin Malatya Valiliği için inşa ettirildiği bildirildi. 

İl Encümeni’nin 15 Ağustos 2013 tarihli toplantısında alınan karar da; yan yatan feribot için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı-Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğünün devreye girdiği ve  bu kurum tarafından gönderilen yazı da, “Malatya Valiliği için inşa ettirilen ve Karakaya Baraj Gölünde bulunan Malatya isimli Teknenin tehlike arz edecek şekilde karaya oturduğu, yan yatan teknenin düzeltilmesinin ve bir an önce karaya çekilerek emniyete alınmasının aciliyet arz ettiği, yerel imkanlarla teknenin düzeltilmesi için çelik aksamına zarar vermeden her türlü önlemin alınması” hususu kaydedildi.

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğünün yazısı üzerine İl Encümeni tarafından yan yatan teknenin karaya çekilmesi için 60 bin TL tutarında paranın Özel İdarenin “Yedek Ödenek harcama kaleminden” aktarılmasına karar verildiği belirtildi.

İl Encümeni’nin yan yatan teknenin düzeltilmesi için aldığı 15 Ağustos 2013 tarihli karar metni şu şekilde; 

“İl Encümeni, Genel Sekreter İrfan KAYA’nın Başkanlığında, Cafer KUŞDOĞAN, Veysel YAŞAR, H.Hüseyin ŞAHİN, Yusuf BAYRAK, Mehmet İNCİ ile Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet İŞİDOĞRU, Mali Hizmetler Müdürü M. Şirin ASLAN, Yazı İşleri Müdürü Bülent COŞKUN, Yatırım ve İnşaat Müdürü Garip CERRAH ve Yol ve Ulaşım Müdürü M.Hakan DEMİR’in iştiraki ile 15.08.2013 Perşembe günü saat 10.30 da toplandı.

İlimiz İl Özel İdaresi İşletme Müdürlüğü’nün 13.08.2013 tarih ve 8260 sayılı ve Makamdan Encümenimize 13.08.2013 tarih havaleli yazısının okunup incelenmesi neticesinde;

İlgi: 05.08.2013 tarih ve 2637 sayılı Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı-Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğünün yazısı.

İlgi yazı ile; Malatya Valiliği için inşa ettirilen ve Karakaya Baraj Gölünde bulunan Malatya isimli Teknenin tehlike arz edecek şekilde karaya oturduğu, yan yatan teknenin düzeltilmesinin ve bir an önce karaya çekilerek emniyete alınmasının aciliyet arz ettiği, yerel imkanlarla teknenin düzeltilmesi için çelik aksamına zarar vermeden her türlü önlemin alınması hususu iletilmektedir. 

Söz konusu Malatya isimli teknenin düzeltilmesi, çelik aksamına zarar vermeden gerekli önlemleri almak (vinç kiralama vb. işler) için ihtiyaç duyulan 60.000,00-TL ödeneğin İl Özel İdaresi 2013 mali yılı bütçesinin Yedek Ödenek harcama kaleminden İşletme Müdürlüğünün ….. İş Makineleri Kiralama Giderleri harcama kalemine aktarılmasına, bu yolda gereği yapılmak üzere evrakın İl Özel İdaresine tevdiine oybirliği ile karar verildi.”

OYSA BİLİNEN ORTAKLIK DURUMU..

Yapımına başlandığından bu yana Malatya Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin sahibi olduğuna ilişkin bilgiler kamuoyuna yansıyan geminin gerçekte yüzde 24 hissesinin Özel İdare'ye ait, kalan hisselerinin 3 şahsa ait olduğu da ortaya çıkmıştı. Eski Vali Ulvi Saran'ın, Malatya'dan ayrılmadan önce yaptığı bir açıklamada , "Yüzde 75'i bir işadamımıza ait" demesine karşın, yüzde 76 hissenin 3 işadamına ait olduğu belirlenmişti.

Daha sonra yapılan araştırmalar doğrultusunda, hisse durumuyla ilgili herhangi bir bilgi kamuoyuna yansıtılmayan geminin yüzde 24’ünün İl Özel İdaresi'ne ait olduğu, kalan yüzde 31’nin Muhittin Aydın’a, yüzde 30’u Mehmet Yıldız’a ve yüzde 15’inin ise Harun Gençtürk’e olduğuna ilişkin haberler yayınlanmış, bu haberler Valilikçe ve İl Özel İdaresi'nce yalanlanmamıştı.

Gemi sorun yaşamaya başladıktan sonra, kurtarılması ve yüzdürülmesine yönelik işlemler İl Özel İdare tarafından sürdürülürken, ortaklardan herhangi bir haber alınamamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız