SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malum Yer''de Durum..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi’nin Salı günkü gündemini oluşturan imar yolsuzluğuna konu olan dosyaları adeta aklamak üzere yaptığı olağanüstü meclis toplantısında, Ahmet Çakır’ın Belediye Başkanı olmadan önce ilişkili olduğu Bil-Grup İnşaat Şirketi’nde ortağı olan Mustafa Özkan’a ait Koyunoğlu Mahallesi 70 ada 102 No’lu parselde yaptırdığı inşaatın Yaka Köyü’nden aldığı arsanın hibesi kabul edildi. Bu arada, yolsuzluğa konu dosyalar arasında bulunan, Bil-Grup şirketinin Çamurlu'daki inşaatının durumu da karıştı.

Ahmet Çakır’ın Belediye Başkanı olmadan önce Mustafa Özkan’la ortak olduğu Bil-Grup İnşaat Şirketi tarafından Yukarı Çöşnük olarak bilinen Çamurlu Mahallesinde yaptırdığı, ancak kullanılan yoğunluk karşılığında arsa hibesi yapılmadığı tespit edilen ve savcılığa intikal ettirilen inşaatın akıbetine ilişkin meclisin ‘aklama’ toplantısında net bir gelişme yaşanmazken, Çakır’ın eski ortağı Mustafa Özkan’a ait, müteahhitliğini Mustafa Memiş ve Ferhat İnşaat’ın yaptığı Koyunoğlu’ndaki inşaatın Yaka Köyü’nde aldığı arsanın hibesinin kabul edilmesi, akıllara ‘Çakır eski ortaklara kıyak mı yaptı?’ sorularını getirdi.

Hatırlanacağı üzere Mustafa Özkan’a ait Koyunoğlu 70 ada 102 No’lu parseldeki inşaat, sahte tapu senedi ile parselin yüzölçümünü 3035 metrekareden 3835 metrekare yapılarak inşaat ruhsatı alındığı gerekçesiyle savcılığa intikal ettirilen dosyalar arasında yer almıştı.

MALUM İNŞAAT!..
Öte yandan, meclis toplantısında Ahmet Çakır’ın eskiden ortağı olan Bil-Grup İnşaat’ın Çamurlu Mahallesi’nde yaptırdığı, kullandığı yoğunluk karşılığında belediyeye bağışlanması gereken arsanın, "sahte kayıtla" bağışlanmış gibi gösterilmesine rağmen bağışlanmadığının ortaya çıkmasıyla soruşturulan dosyalar arasında savcılığa gönderilen çok ortaklı inşaatla ilgili olarak imar planında ‘sevhen’ yapılan yanlışlık da düzeltildi.

Çamurlu 4690 ada 1 No’lu parsel’in konut, 4747 ada 1 No’lu parselin ise okul olduğu ancak revizyon imar planında 4747 ada 1 No’lu parselin konut, 4690 ada 1 No’lu parselin ise okul olarak ‘Sehven’ yazıldığı belirtilerek, revizyon imar planında yapılan yanlışlığın düzeltilmesi talebi de kabul edildi.

Belediye Başkanı Çakır’ın eskiden ortak olduğu şirket tarafından yaptırılan Çamurlu’daki inşaat alanında şuyulandırma bozulduğu için ‘hibe yapılamadığı’ konuşulurken, gerek hukukçular gerekse mimar ve mühendislerden oluşan teknik uzmanlar, “Buradaki şuyu durumu ne olursa olsun, sonuçta Çamurlu’daki bu inşaat da usulsüz inşaatlar arasındaki yerini aldı. Şayet burada şuyu bozulmuşsa bile Belediye tarafından bu inşaatlara 5 Şubat’ta tebligat yapmış olması gerekiyor. Eğer bu tebligat yapıldıysa ve bu şirket de 30 gün içerisinde yapılarını ruhsatlarına uygun hale getirmedilerse belediyenin bu inşaatı da yıkması gerekiyor. Belediye Başkanı’nın bir dönem ortağı olduğu ve yolsuzluk yapılan dosyalar arasında bulunan bu inşaata ait kamuoyuna net bir bilgi verilmesi gerekiyor’ yorumunda bulundu.

5 İNŞAATA YIKIM KARARI
Bu arada Belediye meclisinin rantı düşük bölgelerden alınan arsaların hibesini kabul ederek kendince aklamaya çalıştığı 6 firmanın yanı sıra Şerafettin Alaca’ya ait 3 inşaat, Yaşar Köksal’a ait Kasr-ı Beyza ve Abdullah Göğcü’ye ait Ak Yapı İnşaat hakkında ise yıkım kararı aldığı öğrenildi.

POLİS DE DEVREDE..
Diğer yandan, 2 Kasım'da ortaya çıkarılan "İmar Yolsuzluğu ve Usulsüzlüğü" ile ilgili olarak, bu tarihten bir süre sonra başlatılan savcılık soruşturmasının devam ettiği, ayrıca geçtiğimiz günlerde Emniyet Kaçakçılık ve Organize İşler Şubesi'nin de devreye sokulduğu öğrenildi. Birkaç aydır devam eden adli soruşturmanın akıbeti hakkında bilgi alınamazken, geçtiğimiz günlerde, dosya kapsamındaki bazı kişilerin ifadelerinin alınabilmesi için savcılıktan polise talimat verildiği haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız